Meteoroloji uyardı: İstanbul dahil pek çok ile sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahminlerini açıkladı. Buna göre 23 Mayıs Pazartesi günü ülke genelinde sıcaklıkların düşecek; Ege ve Marmara'nın batı kesimleri hariç yurt genelinde kuvvetli yağış olacak.

Son Güncelleme:

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava tahmin raporlarını yayımladı.

Buna göre; pazartesi günü kuzey, iç ve doğu kesimlerinde azalarak mevsim normallerinin altına düşecek olan hava sıcaklarının, çarşamba gününden itibaren tekrar artacağı ve mevsim normalleri civarına, batı kesimlerinde yer yer mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor.

Pazartesi günü ülke geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazartesi sabahı Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Bazı illerin pazartesi günü beklenen hava durumları ise şöyle:

- İstanbul sağanak yağışlı 22 derece

- Ankara sağanak yağışlı 21 derece

- Bursa güneşli 25 derece

- İzmir güneşli 29 derece

- Antalya parçalı bulutlu 29 derece

- Mersin parçalı bulutlu 26 derece

- Konya parçalı bulutlu 23 derece

-Diyarbakır gök gürültülü sağanak yağışlı 24 derece

- Gaziantep parçalı bulutlu 23

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber