Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 90

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

İstanbul'da kış bitmiyor! Yeni soğuk hava dalgası yolda Bugün okullar tatil mi? İstanbul'da bugün okullar tatil oldu mu? Meteoroloji'den İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile yeni uyarı Eğitime kar engeli! Valilikler art arda açıkladı Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli geliyor İstanbul'da 'turuncu alarm' kalktı! İşte yarının hava durumu... Türkiye'nin en soğuk ili eksi 27 ile Bolu oldu Kar yağışı ne zaman bitecek? İstanbul'da havalar ne zaman ısınacak? Hafta içi hava nasıl olacak! Meteoroloji'den yeni açıklama Vali duyurdu: Yoğun kar yağışı nedeniyle kısıtlama getirildi İstanbul'da korkulan oldu, kuvvetli kar fırtınası etkisini gösteriyor! Araçlar yolda kaldı İstanbul kara teslim! Sarıyer'de kuvvetli kar yağışı hayatı felç etti Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yapılacak uçuşlar azaltıldı Bünyamin Sürmeli'den vortex uyarısı! Nerelerde etkili olacak? İmamoğlu o rekoru açıkladı: 30 yıldır görülmemişti İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji duyurdu İstanbullular kar yağışı nedeniyle toplu ulaşıma yöneldi İstanbul'da cumartesi ve pazar günü için kırmızı alarm THY tam 180 seferini iptal etti Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi İstanbul başta olmak üzere birçok ile vortex uyarısı! Zincirsiz ve kar lastiksiz araçlara giriş kapatıldı Bodrum'da kar sürprizi Valilikler peş peşe duyurdu! Eğitimde kar tatili