Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Ülkemiz yağışlı havanın etkisi altına giriyor! Lodosa dikkat Meteoroloji "çok kuvvetli olacak" diyerek o ili uyardı 2022’de bin 30 sıra dışı hava olayı yaşandı Hatay'da çadır kenti su bastı, depremzedeler zor anlar yaşadı Berd-el Acuz başladı: Kışın yağmayan kar şimdi yağacak! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! AFAD’dan o kente "kuvvetli yağış" uyarısı Meteoroloji'den deprem bölgesi için uyarı Deniz ulaşımına fırtına engeli! Birçok sefer iptal edildi Meteoroloji'den sarı ve turuncu kodlu uyarı! Korkutan uyarı: Kuvvetli rüzgar ve fırtına geliyor Ankara Valiliğinden sel ve su baskını uyarısı Meteorolojiden önemli uyarı! Çok kuvvetli olacak Marmara için flaş uyarı! Deprem Bölgesinde kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat! Meteoroloji'den 58 il için uyarı! Fırtına, sağanak, toz taşınımı... Meteoroloji uyardı: Afet bölgesindeki illerde sağanak yağış bekleniyor AFAD İstanbulluları uyardı! Hafta sonuna dikkat... Meteoroloji'den birçok il için 'turuncu' uyarı: Saat verildi Meteorolojiden Ege ve Akdeniz'e 4 gün yağış uyarısı Meteoroloji'den hafta sonu için kar yağışı uyarısı İstanbul'da hava nasıl olacak? Nereye kar yağacak? Bünyamin Sürmeli değerlendirdi Meteoroloji'den 4 ile kritik uyarı! Fırtına, sağanak, kar yağışı... Meteoroloji bu illeri uyardı: Kuvvetli geliyor