Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 53

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Feribot seferlerine "fırtına" engeli Meteoroloji'den deprem bölgesi için önemli uyarı: Suriye'den gelecek! Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için uyarı Kışlıkları kaldırmayın: Sağanak, kar, fırtına geliyor Bahara aldanmayın: O gün donacağız! Bu hafta hava nasıl olacak? Saat verildi! Sağanak yağışa dikkat Nisan ayında kar görüntüsü Marmara ve Ege'ye sarı kodlu uyarı İstanbul ve birçok il için 'hamleli fırtına' uyarısı Meteoroloji'den 17 il için son dakika uyarısı geldi: Yoğun kar yağışı vuracak Meteoroloji'den kar, yağmur ve fırtına uyarısı: Çatı uçmalarına dikkat Bahar günü kar tatili: Eğitim öğretime ara verildi... Kar kalınlığı 10 santime ulaştı... Meteoroloji duyurdu: Soğuk hava etkisini sürdürecek, kar yağışı devam edecek İstanbul, Ankara, İzmir... Birçok ilde kar yağışı var! Meteoroloji uyarmıştı! Kuvvetli fırtına minareyi devirdi, çatılar uçtu Sahurda başlayan kar kenti beyaza bürüdü Kış geri geldi! Meteoroloji'den yoğun kar yağışı ve kuvvetli sağanak uyarısı Hangi illere kar yağacak? Bünyamin Sürmeli anlattı İstanbul Valiliği: Soğuk hava ve yağış etkili olacak Tarih belli oldu! Kar Türkiye'yi vuracak: Sıcaklık 20 derece birden düşüyor Meteoroloji o kent için alarm verdi: "Fırtına" ve "zirai don" geliyor Üçü birden Türkiye'yi vuracak! Bahar aniden kışa dönüyor: -7'yi bile göreceğiz Marmara için 'fırtına' ve 'karla karışık yağmur' uyarısı Meteoroloji uyardı: Kış geri geliyor, sıcaklık 15 derece birden düşecek