Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden o bölgeye "kuvvetli kar" uyarısı! Meteoroloji açıkladı: Deprem bölgesi ve illerimizde hava durumu Meteoroloji'den rüzgar ve tipi uyarısı: Çok kuvvetli olacak 9 ile sarı kodlu uyarı birçok il de ise kuvvetli sağanak ve çığ tehlikesi var 16 kentte kar, yağmur, fırtına alarmı... Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahminini duyurdu Deprem bölgesinde ve yurt genelinde hava durumu Meteoroloji deprem bölgesi ve yurt geneli için hava durumu raporunu yayımladı Depremin vurduğu 10 ilde ve yurt genelinde hava durumu Depremden etkilenen 10 ilde hava durumu Depremden etkilenen 10 ilde hava nasıl? Düzce'de bazı kamu çalışanlarına kar izni Deprem bölgesi buz kesecek! 5 günlük hava durumu açıklandı Meteoroloji'den 11 kente sarı kodlu uyarı: Yoğun kar yağışı bekleniyor Depremden etkilenen 10 ilde hava durumu Kocaeli Valiliği duyurdu: Kar nedeniyle motokuryelerin çalışması yasaklandı İstanbul, Bursa ve Balıkesir için flaş uyarı Soğuk hava dalgası etkisini artıracak: Meteoroloji il il açıkladı ve uyardı Kar yağışı, soğuk, fırtına... Kara kış İstanbul'a geldi: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın! İstanbul'da kar alarmı! Meteoroloji tek tek açıkladı: 25 kentte yoğun kar ve fırtına var Meteoroloji'den tüm yurda uyarı üstüne uyarı: Kar yağışı, buzlanma, çığ ve kuvvetli rüzgar! İstanbul Valiliği, karla mücadele için alınan tedbirleri açıkladı Deniz ulaşımına 'hava muhalefeti' engeli: Seferler iptal edildi