Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteorolojiden Edremit Körfezi için uyarı! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geldi! Deprem bölgesinde kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji'den deprem bölgesi için uyarı! Deprem bölgesi için 'kuvvetli rüzgar' ve 'fırtına' uyarısı Meteoroloji ve AFAD'dan kritik uyarı Mart kapıdan baktırdı! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geliyor Meteoroloji'den 2 bölge için çok kritik uyarı! Suriye üzerinden geldi, kenti kızıla bürüdü! Meteoroloji 81 ili tek tek uyardı: 5 gün boyunca sürecek Meteoroloji'den 81 il için ayrı ayrı 5 günlük flaş uyarı İstanbul dahil birçok ile çamur ve gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji'den kritik uyarı: Beş bölgeyi vuracak! Hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor! Meteoroloji'den o illere flaş uyarı: Kuvvetli geliyor Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı Hava sıcaklıklarında korkutan artış: 10 derece birden yükseldi! Sahiller, parklar, bahçeler doldu... Marmara bölgesi için flaş uyarı! 3 gün sürecek İç karartan harita: Birçok il diken üstünde! 'Olağanüstü, çok şiddetli' tehdit Meteoroloji'den yeni uyarı: Bu gece ve yarın yoğun kar yağışı var Çığ tehlikesine dikkat! İki bölge için uyarı yapıldı Meteoroloji’den kar ve yağmur uyarısı Deprem bölgesinde 5 günlük hava durumu (22-26 Şubat 2023) İstanbul, Ankara ve İzmir'de 22-23 Şubat'ta hava nasıl olacak? Bünyamin Sürmeli anlattı Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve kar yağışı uyarısı: Çığ tehlikesine dikkat