Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Bot, mont kışlık ne varsa giyin! İstanbul dahil 60 il için flaş uyarı Kar geri geliyor: Donacağız! Meteoroloji duyurdu: Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek... Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat Meteoroloji'den deprem bölgesi ve 50 il için hafta sonu uyarısı Meteorolojiden iki kente kuvvetli sağanak uyarısı Deprem bölgesindeki 8 il için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji uyardı: Türkiye yeni bir yağışlı hava etkisine giriyor Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bir il için daha 'sağanak yağış' uyarısı! Meteorolojiden o illere kritik uyarı: Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor Türkiye'deki 'aşırı hava olayları'nda son 8 yılda rekor artış! Meteoroloji'den deprem bölgesi ve diğer iller için uyarı Meteoroloji 81 il için tek tek açıkladı! İşte 7 günlük hava durumu... Meteoroloji'den çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısı Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı Meteoroloji'den deprem bölgesi ve 70 ile sel uyarısı Ankara ve deprem bölgesine yeni uyarı: Kuvvetli yağış ve sel baskını bekleniyor 81 il için uyarı yapıldı! 5 gün boyunca devam edecek Meteoroloji'den deprem bölgesine yeni uyarı: Şiddetli olacak Derelerden taşan sel suları köy yollarını ulaşıma kapattı Deprem bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji peş peşe uyarmıştı, sağanak yağış esnasında anayola yıldırım düştü Deprem bölgesine kritik uyarı: Cuma ve cumartesi yeniden kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji uyarmıştı! Sağanak yağış çok sayıda kenti vurdu!