Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Bünyamin Sürmeli'den sıcaklık uyarısı... "Küresel kaynama çağı başladı" Geliyor... Etkisi tam bir hafta sürecek! İstanbul'da kalan yandı Eyyam-ı Bahur sıcakları nedir? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat! Tam her şey serin serin gidiyor derken! Kavurucu sıcaklar yeniden geliyor Meteoroloji'den 9 il için sarı kodlu uyarı Bartın'da denize girmek yasaklandı! 3 büyük kentte hava nasıl olacak? MGM Hava Tahmin Uzmanı o bölge için yağış uyarısında bulundu! Türkiye kavrulurken bu ilçede hava buz kesti: Sıcaklık 5.8 derece! Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı: Bu akşam başlıyor Havalar ne zaman serinleyecek? Meteoroloji'den açıklama İstanbul'da o ilçede termometreler 44.1 dereceyi gösterdi! Meteoroloji'den son dakika açıklaması: 45 dereceyi göreceğiz Kavurucu sıcaklar ne zaman düşecek? 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Hava Tahmin Uzmanı açıkladı İki gün resmen cayır cayır yanacağız... Bu illerde sıcaklık 45 dereceyi vuracak! Meteoroloji tarih verdi! Sıcaklıklar o güne kadar artmaya devam edecek: Kavrulacağız Marmara için 'yüksek sıcaklık' uyarısı Türkiye'nin en sıcak günü yaşanabilir! Meteoroloji'den açıklama geldi: Açık alanda bulunmayın Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı Kavurucu sıcaklara 1 günlük yağmur molası! Meteoroloji'den Güney Ege ile Batı Akdeniz'e 'fırtına' uyarısı Çöl sıcakları Türkiye'ye giriş yaptı: İstanbul, Antalya, İzmir kavrulacak Havalar nasıl olacak? Bünyamin Sürmeli "İyi haberi veriyorum" diyerek duyurdu! Meteoroloji uyardı! Sıcak havaya dikkat