Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

3 büyük kentte hava nasıl olacak? Uzmanlar uyardı! Hafta sonuna dikkat İstanbul dahil birçok il için uyarı! Şimdi de Kharoon sıcakları kavuracak: 40 dereceyi geçecek 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Sıcak havalar sürecek mi? MGM Hava Tahmin Uzmanı tarih verdi Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için müjde! Şemsiyelerinizi bugün yanınıza alın 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Hava Tahmin Uzmanı Fatih Budak değerlendirdi Bilim insanlarından 'yamyam' güneş fırtınası uyarısı! Tüm iletişim sistemleri çökebilir Marmara, Ege ve Akdeniz için "Yüksek sıcaklık" uyarısı Sıcaklık daha da yükseliyor... Sağlık Bakanlığı'ndan 5 gruba flaş uyarı: Evde kalın! Sağlık Bakanlığı'ndan flaş uyarı Valilik yarını işaret ederek uyardı! O saatlere dikkat Marmara dahil tüm bölgeler için yüksek sıcaklık uyarısı: Daha beteri geliyor Meteoroloji, İstanbul dahil birçok il için alarm verdi: Kavrulacağız! Ege Bölgesi için 'sıcaklık' uyarısı: 24 Temmuz'a kadar... Meteoroloji saat verdi! Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji uyardı! Çöl sıcakları devam ediyor Kent kavruldu, vatandaşlar sahile akın etti! Termometreleri görenler gözlerine inanamadı Kavurucu sıcaklar devam edecek mi? 3 büyük kentte hava nasıl olacak? Hava tahmin uzmanı uyardı! Meteoroloji'den yüksek sıcaklık uyarısı! Kerberos sıcakları kavuracak Sıcaklıklar 50 dereceyi geçecek mi? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli değerlendirdi Selin vurduğu kente 'aşırı sıcaklık' uyarısı yapıldı! "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" Meteoroloji uyardı: Yüksek sıcaklıklara dikkat Meteoroloji 'aşırı sıcak' uyarısında bulunmuştu! O ilde sıcaktan asfalt eridi Meteoroloji ve valiliklerden yüksek sıcaklık uyarısı Bunaltıcı sıcak geliyor... İstanbul 36, Ankara 35, İzmir 40 dereceyi görecek!