Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 44

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji uyardı! Sıcaklık 40 dereceye çıkıyor Meteoroloji tek tek isim vererek uyardı: Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak! Türkiye'ye cehennem sıcakları geliyor: Kavrulacağınız gün belli oldu! Uzmanlar yalvardı Uyarılar devam ediyor! Bu illerde kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı AFAD'dan 11 il için turuncu 4 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli sağanak geliyor... Marmara'da şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi! İstanbul dahil 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı Yaz daha ne kadar sıcak olacak? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli değerlendirdi İzmir'de cep telefonuyla görüntülendi! Denizden gelen hortum, tatilcilere zor anlar yaşattı Marmara dahil 3 bölge için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji uyardı: Kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış geliyor Dünya en sıcak gününü 4 Temmuz'da yaşadı! Türkiye'de de o ilde termometreleri görenler şaştı kaldı Uykularınızı kaçıracak sıcaklıklar geliyor: 50 derecenin üstünü görecek İstanbul dahil birçok ile sağanak ve oraj uyarısı Meteorolojiden kritik uyarı: Kuvvetli sağanak kapıda Karabük'te fırtına: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Kars'ta sağanak: Cadde ve sokaklar sular altında kaldı, iş yerlerini su bastı Bu illerde yaşayanlar dikkat! Gök gürültülü sağanak geliyor Meteoroloji'den korkutan açıklama: Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli yağış geliyor Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den Karadeniz için kritik uyarı Bayram tatilinden dönecekler dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı!