Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den 26 il için kuvvetli sağanak uyarısı Fırtınanın etkili olduğu Şarköy'de 'denize girmeyin' anonsu İstanbul dahil birçok ilde denize girişler yasaklandı Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı Perşembe başlıyor, 4 gün sürecek! 6 kent için flaş uyarı: Mümkünse burnunuzu bile dışarı çıkarmayın İstanbul'a yağmur, Doğu ve Güneydoğu’ya sıcaklık uyarısı! Meteoroloji açıkladı: Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar sürecek mi? Marmara'da sıcaklıklar mevsim normalleri altına düşecek Meteoroloji 'oh be' diyeceğimiz günü açıkladı! İşte il il hava durumu Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı! Eyyam-ı bahur gidiyor yağış geliyor Yeni rapor yayımlandı! Günlerce ter su içinde kalacağız En berbat 4 geceye hazır olun! İstanbullular 'eyyam-ı bahur' sıcaklarıyla bunaldı İstanbul bugün kavrulacak: Sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak Çöl sıcakları başlıyor: Sıcaklıklar 40 derecenin üstüne çıkacak Türkiye hafta sonu kavrulacak! Meteoroloji'den sıcaklık uyarısı: Artacak Bakan Özhaseki'den vatandaşlara 'sıcak hava' uyarısı! İstanbul'da 4 günlük kabus: Perşembe 'pik' noktaya ulaşacak Maksimum sıcaklık 1.7 derece arttı; Senirkent'te 0, Cizre'de 42.5 derece ölçüldü Havalar nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü o illeri uyardı... Meteoroloji'den Marmara için 'yüksek sıcaklık' uyarısı 3 büyük kentte hava nasıl olacak? MGM Hava Tahmin Uzmanı yağış alacak illeri sıraladı! Meteoroloji Ağustos ayı için uyardı: Çok zor geçecek