Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Hava durumu: Kayseri'ye kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji’den iki bölge için yeni uyarı Dikkat! Meteoroloji bölge bölge uyardı: Gök gürültülü sağanak yağış geliyor Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji saat verdi Meteorolojiden Marmara'ya kritik uyarı: Gök gürültülü yağış geliyor Meteoroloji uyardı: Marmara'da sıcaklıklar 10 derece birden yükselecek! Meteoroloji tarih ve saat verdi! Kuvvetli sağanak yağışa dikkat! Meteoroloji'den yeni uyarı! Kuvvetli sağanak yağışa dikkat Meteoroloji'den 28 il için 5 gün boyunca sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den o ile sağanak yağış uyarısı Meteoroloji uyardı: Çarşamba gününe dikkat! Sıcak havalara 3 gün mola: Sonrasında yine kavrulacağız Meteoroloji'den Marmara için kuvvetli rüzgar 15 il için ise sağanak uyarısı! Meteoroloji uyardı: Batı Karadeniz'e fırtına geliyor Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den hafta sonu 11 il için sağanak uyarısı Çanakkale'deki orman yangını kontrol altında! Yangınla mücadele eden Çanakkale için nem ve sıcaklık uyarısı! Alevlere teslim olan Çanakkale için bir uyarı da Meteoroloji'den! Meteoroloji'den yeni uyarı: Sıcaklıklar 6 derece birden artacak Meteoroloji'den Marmara'ya kötü haber: Sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-6 derece üstüne çıkacak Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış geliyor Meteoroloji il il hava durumunu açıkladı: Gök gürültülü sağanak geliyor! Meteoroloji uyardı! İstanbul'a sıcak hava dalgası geri geliyor