ICA'dan 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştü' açıklaması

İstanbul'da dün akşam etkili olan yağış sırasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün çevresine düşen yıldırım kamera görüntülerine yansıdı. İstanbul'da gökyüzü şimşeklerle aydınlandı.

Son Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarından sonra İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yağış sırasında gökyüzü şimşeklerle aydınlanırken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresinde düşen yıldırım görüntülere yansıdı.

Yıldırımın düşmesi ile birlikte köprü tamamen aydınlandı.

ICA: YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE YILDIRIM DÜŞMEMŞTR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün işletmecisi ICA'dan yapılan açıklamada, dün İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışta köprüye yıldırım düştüğü yönündeki haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşmemiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu gibi doğal olaylara karşı da en ileri teknolojilerle korunmakta, köprünün üzerinde bulunan her iki kulede, 2 kilometre çapındaki alanı kapsayacak şekilde, yıldırıma karşı koruyucu paratoner sistemleri bulunmaktadır." 

LODOS VE SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Uşak, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Lodos ve sağanak nedeniyle birçok ilde olumsuzluklar yaşandı.

İSTANBUL'DA ÇATILAR UÇTU, YAĞIŞ ZOR ANLAR YAŞATTI

Bahçelievler Soğanlı Mahallesi'ndeki bir binanın yan bölümünden kuvvetli rüzgar nedeniyle kopan beton parçalar caddeye ve binanın yanındaki boş araziye düştü. Beton blok parçalarının kaldırımdaki bariyerleri devirdiği görüldü.

Aynı ilçede Bursalı Tahir ve İğde sokaklarında devrilen ağaçlar, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kaldırıldı.

Avcılar'da da bir ağacın dallarının büyük bölümü şiddetli rüzgarın etkisiyle kırıldı.

Esenyurt Esenkent yan yolda bir ağaç, aracın üzerine devrildi. Selahaddin Eyyubi Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi yağışın etkisiyle sular altında kalırken sürücüler zor anlar yaşadı.


Bağcılar Bağlar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi sağanaktan dolayı suyla kaplandı. Bu sırada bir kamyon, motorunun su alması nedeniyle yolda kaldı.

Yolu trafiğe kapatan İSKİ ekiplerinin çalışmalarının ardından sular çekildi, cadde tekrar trafiğe açıldı.

Dün akşam saatlerinde Üsküdar'da çakan şimşekler, Çamlıca Tepesi'nden görüntülendi.

İstanbul'da yoğun yağış nedeniyle trafikte de yoğunluklar yaşandı.

Kaynak: DHA

Gazze için resim sergisi açıp, gökyüzüne balon bıraktılar Kız arkadaşa otoyol caniliği! Aileler arası kavgaya iş makinesi de karıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Soykırımın Gölgesinde Geçen Bir Yıl" sergisine ziyaret Düğün konvoyunda dehşet saçtılar Ordu Valisi Erol'dan kahverengi kokarca açıklaması: 15 Ekim'de başlıyor