Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 37

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Kavurucu sıcaklar bir kez daha kapıda! Meteoroloji'den kritik uyarı! Meteoroloji'den 7 il için sağanak uyarısı! Hafta sonu kavrulacağız! Sıcaklık 40 dereceye yaklaşacak Meteoroloji'den 10 il için sağanak uyarısı Meteoroloji duyurdu: Bir hafta yağış yok, sıcaklık artacak! Türkiye'de iki bölgede 'sıcaklık' rekoru kırıldı Meteoroloji'den ve İstanbul Valiliğinden önemli uyarı Meteoroloji'den korkutan uyarı! O illere sağanak geliyor Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ikinci ağustos ayı yaşandı Meteoroloji'den vatandaşlara uyarı! Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat! Meteoroloji'den pazar günü uyarısı! Meteoroloji yeni haritayı yayımladı! Sıcak hava geri geliyor! Meteoroloji raporu... Son 33 yılda böylesi görülmedi! Meteoroloji uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor! Meteoroloji'den 10 il için sarı alarm! Meteoroloji sarı kodla uyardı! 18 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı Libya'yı vuran Daniel fırtınası Türkiye'yi de tehdit ediyor mu? Meteorolojiden 5 il için sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den 18 il için kuvvetli sağanak uyarısı: Sel baskınlarına dikkat Doğu Anadolu için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji'den İstanbul ve diğer iller için yeni uyarı Meteoroloji'den saatli uyarı! Kuvvetli sağanak ve rüzgara dikkat Meteoroloji ve Valilik peş peşe uyardı! Şiddetli geliyor... İstanbul dahil birçok ili etkileyecek Meteorolojiden Doğu Akdeniz ve Ege bölgesi için gürültülü sağanak yağış uyarısı