Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 36

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Türkiye bu kış donacak... Lapa lapa kar için tarih verildi: Göz gözü görmeyecek! Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Hava sıcaklıkları 6 derece birden artacak Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı Meteoroloji'den 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı! Meteorolojiden deprem kentlerine "kuvvetli yağış" uyarısı Meteoroloji bir kez daha uyardı: 81 ili etkisi altına aldı, her an bastırabilir! İstanbul güne yağmurla uyandı 43 kent için sarı ve turuncu kodlu alarm! Dikkat, çok fena geliyor Valilikten flaş 'sağanak yağış' uyarısı Meteoroloji duyurdu: İstanbul için kritik 'sağanak yağış' uyarısı! Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! 17 il için 'sarı' alarm Meteoroloji'den 7 kente 'sarı' uyarı! Yağışlar ne kadar sürecek? İstanbul'u sağanak vurdu Meteoroloji'den İstanbul dahil 30 il için sağanak yağmur uyarısı: Çok şiddetli geliyor! Meteoroloji duyurdu: Bir hafta boyunca 81 ilde etkili olacak! Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için sağanak uyarısı İstanbul'a fırtına uyarısı! Bugün hava nasıl olacak? Kuzey Ege Denizi için 'fırtına' uyarısı Meteoroloji'den haftanın ilk günü için sağanak yağış uyarısı Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak Meteoroloji uyardı! Temmuz sıcağı geri döndü Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak Meteoroloji 81 il için 5 günlük hava durumunu açıkladı: Sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak