Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 35

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji çarşamba gününe dikkat çekerek 81 ili uyardı Sağanağa hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı Meteoroloji alarm verdi: Kuvvetli sağanak geliyor Bu illerde yaşayanlar dikkat! Bugün kar yağacak Hava sıcaklıkları azalıyor! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı Meteorolojiden denizlerde fırtına uyarısı Muğla-Aydın karayolunda yoğun sis, sürücülere zor anlar yaşattı Meteoroloji alarm verdi: Kuvvetli sağanak geliyor Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji'den birçok ile kuvvetli yağış uyarısı Elazığ için toz taşınımı uyarısı Pazar günü için peş peşe uyarı: 12 ilde çok kuvvetli olacak! Meteoroloji uyardı: 5 gün boyunca sağanak var Susuzluk afeti yaşanacak mı? Meteoroloji'den hafta sonu için sağanak uyarısı Meteoroloji'den yeni rapor: Sıcaklıklar düşüyor! Yağmur geliyor Meteorolojiden 3 kente kuvvetli yağış uyarısı! Meteoroloji'den çok kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den 12 il için sarı kodlu uyarı: Çok kuvvetli sağanak geliyor Sıcaklıklar azalıyor! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgara dikkat Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e "fırtına" uyarısı 8 Ekim 2023 Pazar hava durumu! Meteoroloji'den İstanbul için saatli uyarı Meteoroloji tarih verdi! Soğuk hava ve kuvvetli sağanak geliyor! Meteoroloji'den Marmara için sis ve pus uyarısı!