Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 38

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den deprem bölgesi için kritik uyarı! Meteoroloji il il saydı, uyardı! Kuvvetli sağanak geliyor, birçok ile renk kodlu uyarı verildi... Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı Meteoroloji'den İstanbul dahil 21 il için sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den renk kodlu sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji o kentler için alarm verdi! 11 il için sarı alarm verildi: Çok tedbirli olun İstanbul'da yağış sürecek mi? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli değerlendirdi Hava Durumu: Manisa'da 5 ilçe için sağanak yağış uyarısı Meteoroloji tek tek saat verdi! Bu iller için kritik yağış uyarısı Meteoroloji'den kritik uyarı! Bu gece başlayacak Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı yükseldi Haber Global Meteoroloji editörü Sürmeli, şimşek fırtınası ve sonrasındaki sağanağı yorumladı Meteoroloji'den İstanbul için bir kritik uyarı daha! Meteorolojiden İstanbul için kritik uyarı! Geliyor... Meteoroloji'den Aydın'ın batısına sağanak yağış uyarısı! İstanbul ve bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı! Meteoroloji'den 68 il için sağanak uyarısı! Meteoroloji tek tek saydı uyardı: Çok kuvvetli yağışlar geliyor... Meteoroloji, o ili uyardı: Çok kuvvetli yağış geliyor! Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! Sel ve su baskınlarına dikkat Meteoroloji'den peş peşe uyarılar gelmişti! Uşak ve Denizli'de evleri su bastı, yollar göle döndü Birçok ile sarı ve turuncu kodlu 'sağanak yağış' uyarısı verildi! AFAD'dan açıklama geldi...