Evcil hayvanlar Haberleri

Doğa'da büyüyüp yetişen ve kendi kendini doyurma ve yetiştirme özelliğine sahip hayvanlar vahşi hayvanlar olarak adlandırılır. Hayvanlar tarih boyunca insanların en önemli dostları olmuşlardır halen de öylelerdir. Tarih öncesinden itibaren hayvanlar insanlar tarafından evcilleştirilmeye başlanmıştır.

Hayvanların doğal ortamlarından uzaklaştırılarak, belirli bir yerde insan eliyle beslenen, insanların direktiflerine göre yeri geldiğinde kafeslerde bile yaşamaya zorlanan, insanlarla birlikte yaşamayı öğrenmiş hayvanlara evcil hayvanlar denir. Evcilleştirme yüzyıllarca süren titiz seçme, çaprazlama ve ıslah çalışmalarının bir sonucudur.

EVCİL HAYVANLAR NELERDİR?

Kedi, Köpek, Hamster, Papağan, Muhabbet Kuşu, Tavşan, Kaplumbağa, Koyun, Evcil domuz, Keçi, Sığır, Tavuk, Kobay, Eşek, Evcil Ördek, Su buffalosu, At, Evcil hecin devesi, Evcil ipek böceği, Güvercin, Evcil kaz, Tibet sığırı, Evcil iki hörgüçlü deve, Lama, Alpaka, Evcil beçtavuğu, Feret, Süs faresi, Gülen kumru, Evcil kirpi başlıca evcil hayvanlardır.

Londra'da firar eden atlardan 2'sinin durumu ciddi! Londra sokaklarında büyük şaşkınlık: Firar ettiler, caddelerde koştururken görüntülendiler Çocuk ağaçtaki sincabı elleriyle besledi: Renkli görüntüler ortaya çıktı Bakıcılarıyla aşk yaşayan koalalar sosyal medyada gündem oldu Sahibinin mutsuz olduğunu gören çiftlik hayvanları yaptıkları ile şaşırttı Köpeğin yeni alınan buzağıya olan ilgisi viral oldu: "Oyuncağını paylaştı" Denizin temizlenmesine yardımcı olan yunus yürekleri ısıttı Sincap bu kez sert kayaya çarptı! Kuş yemlerini koruma yöntemi viral oldu Sahibini gören penguenin karşı konulmaz mutluluğu yürekleri ısıttı Yavrularını korumak için köpeklere güvenen kedi yürekleri ısıttı Arkadaşı keyifle yüzerken onun feryat eder gibi tavrı gülümsetti: "Dokunmayın ben çok fenayım" Hayvana şiddet neden bitmiyor? Sahada rakip, okulda kardeşler Türkiye 'kedi-köpek maması' ihracatında rekor üstüne rekor kırdı Küçükbaş hayvanların karlar arasında yolculuğu görüntülendi Papağana sinsice yaklaşan kedi yakalanınca Oscar'lık peformans gösterdi Zamane kedileri sosyal medyada viral oldu: Yuvalarına gidip Netflix seyrediyorlar! Lidyalılar parayı bulmadan önce sincaplar böyle ticaret yapıyordu İlk görüşte aşk! Koca köpeğin minik kediye bakışı yürekleri yaktı Favori insanını görünce yüzünde güller açan köpeğin gözlerinin içi güldü Sadece kapının arkasına geçince asabileşen köpek izleyenleri güldürdü Kanadı ağaçlara takıldı: Karga kurtarılarak tedavi altına alındı Trenden atılan kedi ölü bulundu Gülüşü ile fenomen olan kedi efsane olmaya aday