Evcil hayvanlar Haberleri - Sayfa 2

Doğa'da büyüyüp yetişen ve kendi kendini doyurma ve yetiştirme özelliğine sahip hayvanlar vahşi hayvanlar olarak adlandırılır. Hayvanlar tarih boyunca insanların en önemli dostları olmuşlardır halen de öylelerdir. Tarih öncesinden itibaren hayvanlar insanlar tarafından evcilleştirilmeye başlanmıştır.

Hayvanların doğal ortamlarından uzaklaştırılarak, belirli bir yerde insan eliyle beslenen, insanların direktiflerine göre yeri geldiğinde kafeslerde bile yaşamaya zorlanan, insanlarla birlikte yaşamayı öğrenmiş hayvanlara evcil hayvanlar denir. Evcilleştirme yüzyıllarca süren titiz seçme, çaprazlama ve ıslah çalışmalarının bir sonucudur.

EVCİL HAYVANLAR NELERDİR?

Kedi, Köpek, Hamster, Papağan, Muhabbet Kuşu, Tavşan, Kaplumbağa, Koyun, Evcil domuz, Keçi, Sığır, Tavuk, Kobay, Eşek, Evcil Ördek, Su buffalosu, At, Evcil hecin devesi, Evcil ipek böceği, Güvercin, Evcil kaz, Tibet sığırı, Evcil iki hörgüçlü deve, Lama, Alpaka, Evcil beçtavuğu, Feret, Süs faresi, Gülen kumru, Evcil kirpi başlıca evcil hayvanlardır.

Lidyalılar parayı bulmadan önce sincaplar böyle ticaret yapıyordu İlk görüşte aşk! Koca köpeğin minik kediye bakışı yürekleri yaktı Favori insanını görünce yüzünde güller açan köpeğin gözlerinin içi güldü Sadece kapının arkasına geçince asabileşen köpek izleyenleri güldürdü Kanadı ağaçlara takıldı: Karga kurtarılarak tedavi altına alındı Trenden atılan kedi ölü bulundu Gülüşü ile fenomen olan kedi efsane olmaya aday Sahipleri yatak yaparken yakından izleyen kedi kahkaha attırdı Uyuyan sahibinin üzerinde dinlenen kedi keyif yaptı! Sahibinin her hareketinde çekirge gibi zıplayan kedi izleyenleri güldürdü Şeker poşeti açma ustası kuş sosyal medyanın dilinde Keçi ve yavrusu mahsur kaldı: AKUT ekipleri kurtardı Kafedeki hemcinsinden gözlerini alamayan köpek sosyal medyayı salladı Bir kaplumbağanın hayatına heyecan kattığı anlar izlenme rekoru kırdı Hayvanseverleri kahreden hastalık İspanya'da köpek nüfusu patlaması: Kayıtlı evcil köpek sayısı, çocuk sayısını geçti! Parka bağlanıp terk edilen köpeğin, ağladığı anlar gündem oldu! Kediler şizofren yapar mı? Ölen hayvanların içlerini doldurarak sanat eseri haline getiriyor Evin kurutucu havalandırmasına sıkışan köpek itfaiye tarafından kurtarıldı Kanser hastası kadın hayata sokak hayvanları ile tutunuyor: ''Hastalığım bu sayede ilerlemiyor'' Çilek yiyen tavşanın masumluğu yürekleri eritti Yaylada mahsur kaldılar: 11 çoban ve küçükbaş sürüsü kurtarıldı Evcilleştirilen yılanlar obez oluyor!