Brezilya Haberleri - Sayfa 3

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. Komşuları ile 12.000 km'lik sınıra sahip olan Brezilya güneybatıda Arjantin ve Paraguay, batıda Bolivya ve Peru, kuzeybatıya Kolombiya ve kuzeyde ise Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası'nın komşusudur.

Dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olan Brezilya’nın 2021 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık olarak 213.317.639 kişiden oluşmaktadır. Nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (12,1 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (6,6 milyon).

Beşiktaş'tan James Rodriguez harekatı Brezilya'da 6,5 büyüklüğünde deprem oldu Bilim insanları 'Amazonlar' gerçeğini ortaya çıkardı Brezilya'da şiddetli yağışlar can aldı! Sellerde 12 kişi öldü Brezilya'da yolcu teknesi alabora oldu: Çok sayıda can kaybı Brezilya 6,5'la sallandı, deprem Peru'dan da hissedildi Brezilya'da sel felaketi: En az 11 kişi öldü Dünyanın en iyi çorbaları açıklandı... Listede Türkiye’den de bir lezzet var Neymar'ın gemisinde trajik olay: Ünlü fenomen hayatını kaybetti Brezilya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: Onlarca ölü ve yaralı var Brezilya'nın yeni teknik direktörü belli oldu Brezilya'da Zagallo'nun ölümü nedeniyle 3 günlük ulusal yas ilan edildi Efsane futbolcu Mario Zagallo hayatını kaybetti En çok arananlar listesindeki uyuşturucu baronlarından bir tanesi yakalandı Pele'nin forması dev İsa heykeline yansıtıldı Aşırı sağcı Arjantin liderinden BRICS hamlesi Neymar, Copa America'da yok! Brezilyalı şarkıcı Henrique, sahnede hayatını kaybetti: Brezilya'da dehşet... Maç oynanırken sahaya yıldırım düştü, 1 futbolcu öldü, 6 futbolcu yaralandı Amerika'da düzenlenecek Copa America 2024'te gruplar belli oldu Brezilya'dan Venezuela-Guyana çağrısı: "Barış inşa etmemiz gerekiyor" Santos 111 yıllık tarihinde kez küme düştü, taraftarlar sokakları ateşe verdi! 'Esequibo' gerilimi tırmanıyor: Brezilya, Venezuela sınırına asker konuşlandırdı Luis Suarez'den gollü veda