Brezilya Haberleri

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. Komşuları ile 12.000 km'lik sınıra sahip olan Brezilya güneybatıda Arjantin ve Paraguay, batıda Bolivya ve Peru, kuzeybatıya Kolombiya ve kuzeyde ise Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası'nın komşusudur.

Dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olan Brezilya’nın 2021 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık olarak 213.317.639 kişiden oluşmaktadır. Nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (12,1 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (6,6 milyon).

Brezilya'daki selde nehir üzerindeki köprü katlanarak çöktü! Brezilya’da sel felaketi: Ölü sayısı 39, kayıp ise 68 olarak açıklandı Brezilya'da sel felaketi: 10 ölü, 21 kayıp  Brezilya'da facia: Evsizlerin kaldığı otelde çıkan yangında 10 kişi öldü Romario 58 yaşında sahalara döndü... İlk antrenmanından sonra 'sedye' esprisi yaptı Kredi almak için ölü amcasını bankaya götürdü Türkiye dahil 8 ülke için felaket haberi ABD'den geldi: Milyonlarca insanı etkileyecek! Kan donduran vahşet! Bir teknede 20 parçalanmış ceset bulundu Pasaportuna el konulan Bolsonaro ülkeden çıkamıyor! Korku dolu anlar: Rezidansı alevler sardı! Dev yeşil anakonda Amazon'da ölü bulundu! 'Kurşunlandı' iddialarına yanıt geldi Boyu 8 metre, ağırlığı 200 kilogram... Dünyanın en büyük yılanı ölü bulundu Florentino Perez'den Endrick'e: "Hepimiz seni bekliyoruz" İspanya - Brezilya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Bolsonaro'nun kaybolduğu 2 gecenin sırrı: Kaçmak için Macaristan Büyükelçiliği'ne sığınmış Dani Alves kefaletle serbest bırakıldı Brezilya'da toprak kayması! Çok sayıda ölü var 17'lik Endrick sahne aldı, Brezilya İngiltere'yi yıktı İngiltere - Brezilya maçı saat kaçta, hangi kanalda? Cinsel saldırıdan hapis cezası alan Robinho tutuklandı Robinho'ya şok haber! 9 yıllık hapis cezasını ülkesinde çekecek Ülkeyi kasıp kavuran sıcaklık rekoru! Böylesi görülmedi: 60,1 derece Brezilya'da felaket: Halk 60,1 derece sıcaklıkla boğuşuyor Brezilya: Rio'da hissedilen hava sıcaklığı 62 dereceyi aştı