Brezilya Haberleri - Sayfa 4

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. Komşuları ile 12.000 km'lik sınıra sahip olan Brezilya güneybatıda Arjantin ve Paraguay, batıda Bolivya ve Peru, kuzeybatıya Kolombiya ve kuzeyde ise Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası'nın komşusudur.

Dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olan Brezilya’nın 2021 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık olarak 213.317.639 kişiden oluşmaktadır. Nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (12,1 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (6,6 milyon).

FIFA soruşturma başlattı... Berbat bir yıl geçiren Brezilya'nın puanı silinebilir! Olaylı maçta Arjantin, Brezilya'yı tek golle devirdi! Açık hava mezarlığına döndü! Real Madrid'e şok üstüne şok! Kainat Güzeli adaylar podyuma çıktı! Bu yıl birçok tabu yıkılıyor Ülke resmen kavruluyor! Sıcaklık 52 derece, 3 bin kentte kırmızı alarm verildi Bir ülke yanıyor! Brezilya'da hissedilen sıcaklık 58,5 dereceyi gördü! Brezilya rakip kaleyi abluka altına aldı: 77 şut, 9 gol Brezilya'da şimdi moda Türk kahvesi! 'Deliğin adamı' öldü! Gizemli Amazon kabilesinden geriye kimse kalmadı! Son şampiyon Verstappen hız kesmiyor! Bu sezon 17. kez kazandı Formula 1 Brezilya canlı izle! F1 Brezilya GP izle Formula 1 Brezilya GP canlı izle! F1 Brezilya GP izle Firmino pelerin giymeyen kahramanını 'babasını' kaybetti... BMGK başkanlığı Çin'e geçti: "Önceliğimiz Gazze'de ateşkes" Brezilya'da Neymar depremi! Brezilya'da 'Noel Baba Okulu' öğrencileri mezun oldu Brezilya'da küçük uçak düştü: 12 kişi öldü Brezilya Devlet Başkanı Silva: Bu bir savaş değil, soykırımdır Kuraklık 2000 yıllık gizemi ortaya çıkardı Brezilya'da 15 yaşındaki kız öğrenci silahlı saldırı düzenledi: 1 öğrenci öldü, 3 öğrenci yaralı Brezilya'da alarm: Bazı topluluklar tehlikede Jorge Jesus'a Neymar'dan kötü haber! Sakatlık nedeniyle sezonu kapatabilir Brezilya Devlet Başkanı Lula: "Masumlar, savaşın çılgınlığının bedelini ödeyemez"