Brezilya Haberleri - Sayfa 5

Brezilya ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'nın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Latin Amerika’nın %47,7’sini kaplayan Brezilya, Ekvador ve Şili haricinde Güney Amerika ülkelerinin hepsi ile sınır komşusudur. Komşuları ile 12.000 km'lik sınıra sahip olan Brezilya güneybatıda Arjantin ve Paraguay, batıda Bolivya ve Peru, kuzeybatıya Kolombiya ve kuzeyde ise Venezuela, Guyana, Surinam ve Fransız Guyanası'nın komşusudur.

Dünyanın en kalabalık altıncı ülkesi olan Brezilya’nın 2021 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık olarak 213.317.639 kişiden oluşmaktadır. Nüfusu 1 milyonun üzerinde on üç şehri olan Brezilya’nın en büyük şehirleri São Paulo (12,1 milyon) ve Rio de Janeiro’dur (6,6 milyon).

Kuraklık 2000 yıllık gizemi ortaya çıkardı Brezilya'da 15 yaşındaki kız öğrenci silahlı saldırı düzenledi: 1 öğrenci öldü, 3 öğrenci yaralı Brezilya'da alarm: Bazı topluluklar tehlikede Jorge Jesus'a Neymar'dan kötü haber! Sakatlık nedeniyle sezonu kapatabilir Brezilya Devlet Başkanı Lula: "Masumlar, savaşın çılgınlığının bedelini ödeyemez" Messi yıldızlaştı, Arjantin Peru karşısında zorlanmadı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Başkanı Lula ile görüştü: İsrail-Filistin çatışması konuşuldu Falcı 'Yakında öleceksin' dedi, öldü... Gerçek otopside ortaya çıktı Çin'den, Dışişleri Bakanlığı düzeyinde Taliban teması Brezilya ve Çin arasında tarihte bir ilk! Brezilya’da uçağın hangara çarpma anı kamerada: 2 ölü Falcı öleceğini söyledi, ertesi gün hayatını kaybetti Brezilya Ligi'nde kavga! Oyuncular birbirlerine girdi Su sıcaklığı 39 dereceyi aştı, 100'den fazla yunus ölü bulundu Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, kalçasından ameliyat oldu Brezilya'da koronavirüs vakalarında endişe verici artış Fenomen Ronaldo tarihin en iyi 11'ini belirledi "Dünyanın akciğerleri" tehlikede! Eda Erdem'in idolü olan ünlü voleybolcu hayatını kaybetti Sao Paulo'dan tarihi şampiyonluk! Futbolcular gözyaşlarını tutamadı Filenin Sultanları'nın Japonya'daki maçında sürpriz isim Filenin Sultanları 5'te 5 yaptı! Brezilya Devlet Başkanı Lula: "Dünya giderek eşitsizleşiyor" Turistlerin tekne gezisine eşlik eden dev anakonda!