Avustralya Haberleri - Sayfa 4

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6'ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Avrupalıların 18. yüzyıldaki keşif ve göçlerinden önce, yaklaşık 50.000 yıldır yerli Aborjin halkı adaya ev sahipliği yapmaktadır.

Tazmanya'da dehşet: Köpek, sahibini öldürdü! Yılanla karşılaşan süper babaannenin çelik gibi sinirleri gündem oldu! Avustralya'da yerliler için referandum İnternetten 'sakallı ejder' satışına 26 bin 390 lira ceza! Büyük beğeni topladı... Avustralya’da kartpostallık gün doğumu havadan görüntülendi Banyosunda tuvalet kağıdına sarılmış piton buldu! Avustralya'da "kaydedilen en kurak eylül ayı" yaşandı Avustralya'da tekneyle balina çarpıştı: Ölü ve yaralılar var Katar Havayolları yöneticisinden 'jinekolojik muayene' açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Avustralya'dan Tayvan'a parlamento heyeti ziyareti Bebeğine uyuşturucu adını veren gazeteci ortalığı karıştırdı! En güçlü 25 ülke açıklandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri belli oldu 33 yaşındaki kadın bakıcı gergedan saldırısında öldü Avustralya’da aylardır aranan hırsızın koala olduğu ortaya çıktı... Bebeğin beşiğindeki yılan dehşete düşürdü! İki halı pitonu kameralara aldırmadı... Bölgedeki dişi için güreş ettiler! Tıp dünyasını şoke eden olay: Kadının beyninden canlı solucan çıkarıldı! Akılalmaz olay: Kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı solucan çıkarıldı Çatı ve ağaçların üzerinden süzülen 5 metrelik piton! ABD askerlerini taşıyan helikopter düştü: 3 ölü, 5 ağır yaralı 90 bin çocuğa ait istismar görüntüsü barındıran şüpheli, 3 yıl 4 ay hapse mahkum edildi 'Acil uyarı' yayınlandı: Zehirli yılanlar erken uyandı! Motoru güçlü otomobiller artık sadece özel ehliyetle kullanılabilecek Timsah saldırıları sonrası Avustralya Savunma Bakanlığı'na suçlama