Avustralya Haberleri - Sayfa 3

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6'ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Avrupalıların 18. yüzyıldaki keşif ve göçlerinden önce, yaklaşık 50.000 yıldır yerli Aborjin halkı adaya ev sahipliği yapmaktadır.

Ölmüş kocasından çocuk sahibi olmak istedi! Mezarı kazılıp sperm almasına izin verildi Dünya yeni yıla böyle girdi 15 yaşındaydı, köpek balığının kurbanı oldu THY duyurdu: O kente tarifeli seferler başlıyor Avustralyalı futbolcu tramvay altında kalıp hayatını kaybetti Dünyaca ünlü plajda köpekbalığı dehşeti: 1 gencin cansız bedeni çıkarıldı 14 kez piyango kazanan adamın sırrı! 'En nefret edilen kadın' beraat etti: Rekor tazminat alacak! Zülfü dedenin Avustralya'daki eşi nafaka davasından vazgeçti THY'nin reklam yüzü oldu Çin-Avustralya arasında askeri gerilim: "Azami ihtiyat" uyarısı Fransa'da sigara yasağı: Plajlarda ve ormanlarda içilemeyecek Kasım ayının tüyler ürperten olayları... Hareket halindeki aracın üzerine ağaç devrildi: 2 kişi feci şekilde can verdi Türk fındığı yine rakipsiz Çin ve Avustralya ilişkilerinde yeni sayfa: Kısıtlamalar kaldırılıyor Avustralya Başbakanı Albanese: Her Filistinlinin hayatı, her İsraillinin hayatı gibi önemli Avustralya çekildi, 2034 Dünya Kupası Suudi Arabistan’a ‘kaldı’ Doktorlar kadının beyninden solucan çıkardı! Kadın da solucan da hala yaşıyor! Avustralya’da orman yangını: 2 ölü Avustralya’da orman yangını! 11 bin hektarlık alan küle döndü: 2 ölü Dünyanın en zehirli yılanı, şehir merkezinde görüldü! 5 ülke istihbaratı, Çin'e karşı ABD'de buluştu: "Çağın en büyük tehditlerden biri" Canlı yayın yaparken yılan saldırısına uğradılar!