Avustralya Haberleri - Sayfa 6

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6'ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Avrupalıların 18. yüzyıldaki keşif ve göçlerinden önce, yaklaşık 50.000 yıldır yerli Aborjin halkı adaya ev sahipliği yapmaktadır.

Alevler her yeri sardı: Bina duvarı bomba gibi düştü Bakım evinde polisin şok uyguladığı 95 yaşındaki kadın, öldü Skandalların ismi Rolf Harris hayatını kaybetti Evinin altından zehirli yılanı çekerek çıkardı! Cinsel yolla bulaşan hastalık onları öldürüyor! Aşılama başladı Avustralyalı Miss Universe finalisti ailesinin onayıyla son nefesini verdi Kaybolan bir kişinin cesedi, timsahın içinden çıktı Avustralya’dan elektronik sigara satışıyla ilgili karar Ünlü şef hayatını kaybetti Avustralya'nın 'Huysuz Virjin'i Barry Humphries hayatını kaybetti 1000'den fazla cana mezar olan gemi bulundu Hibrit Güneş Tutulması başladı! Bu özelliklere sahipseniz her an cezaevine girebilirsiniz! Ülke alarma geçti: Halk market raflarını boşalttı Ameliyat ortasında dehşet anları! Cihazlar bir anda çalışmaya başlayınca... ChatGPT'ye ilk dava açıldı Avustralya'dan TikTok kararı! Aborjin lider Yunupingu hayatını kaybetti Sütçlük yaparken dünya kupasında forma giyen efsane futbolcu hayatını kaybetti Altın avcısı büyük bir külçe buldu: Çok şaşkınım... Ağaçta yetişen altın: Bu ağaçların yaprağında altın tespit edildi Korkutan tablo: Yüz binlerce ölü balık nehri kapladı! 35 kilometrelik korkunç görüntü! Milyonlarcası öldü Korkutan görüntü! Nehirde yüz binlerce ölü morina balığı, levrek, kemikli tatlı su balığı...