Avustralya Haberleri - Sayfa 2

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesidir.

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney'dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2'lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6'ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Avrupalıların 18. yüzyıldaki keşif ve göçlerinden önce, yaklaşık 50.000 yıldır yerli Aborjin halkı adaya ev sahipliği yapmaktadır.

Ormandan çıkıp okyanusa göç ederken görüntülendiler! Evrendeki en parlak cisim keşfedildi... Güneş'ten 500 trilyon kat daha parlak! El Nino ile gelebilecek bu hastalıklara dikkat! Avustralya'da fırtına: Binlerce kişi elektriksiz kaldı Antarktika'dan Avustralya'ya giden penguen şaşkınlık yarattı 3 yaşındaki çocuk oyuncak makinesinin içinde mahsur kaldı Avustralya Açık'ta şampiyon belli oldu Avustralya Açık kadınlar finaline Filistin damgasını vurdu Avustralya Açık tek kadınlar finalinde şampiyon belli oldu Avustralya Açık'ta tarihe geçen maç: Djokovic'i yenen Sinner finalde Avustralya'yı fırtına vurdu: On binlerce kişi elektriksiz! Yastremska'nın peri masalı sona erdi... Avustralya Açık'ta kadınlarda finalin adı konuldu Avustralya Açık'ta sürpriz sonuç! Zverev, Alcaraz'ı saf dışı bıraktı Avustralya'da uçak düştü, 16 yaşındaki pilot öldü Asya Kupası'nda Suriye sürprizi: Avustralya ve Özbekistan da turladı Jannik Sinner yarı finalde Djokovic'in rakibi oldu Medvedev çeyrek finalde Djokovic, Avustralya'da yoluna dolu dizgin devam ediyor Swiatek, Avustralya Açık'a galibiyetle başladı Avustralya'dan "Nazi" kararı: Yasaklandı Filistin bayrağı rozeti takan kabin memurlarının işten çıkarılması istendi Rafael Nadal Avustralya Açık'tan çekildi Halk tuvaletinde bu da oldu: Klozetten devasa yılan çıktı! Ölümcül huni yuvalı örümceğin en büyüğü bulundu