Altın Haberleri - Sayfa 8

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Çarşamba gününe kadar vaktiniz var! Paranın sesi İslam Memiş'ten altın, dolar, için kritik uyarı Seçim sonrası ekonomistlerden dolar ve altın uyarısı! "Emekli maaşına zam gelebilir" Türkiye'nin ne kadar altını var? Dünya sıralaması açıklandı! Rekor üstüne rekor... Altın fiyatlarında yeni zirve görüldü! Altında tarihi rekor az önce kırıldı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 416 bin TL'ye yükseldi 'Kıyamet alameti' diyerek açıklamıştı! Mücevher sektörü alarm veriyor Seçim sonrası ne olacak? Altının kilogram fiyatı 2 milyon 408 bin TL'ye çıktı Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş altın kararı: İki kamu bankası yetkilendirildi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 350 bin TL'ye indi Gram altında ne dediyse olan İslam Memiş bu hafta için 'relax' dedi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 432 bin TL'ye düştü Durdurulan araçtan 3 kilo altın çıktı Yükselişi süren altında talep patlaması! Kuyumcular da bulamıyor: "Piyasada yok..." 'Altın' söylentisi kafaları karıştırdı: Kömürleri tek tek kırıyorlar ve... 'Kömürden altın çıkıyor' iddiası! Gerçek bakın ne çıktı... Altının kilogram fiyatı 2 milyon 490 bin TL'ye çıktı Suriye altınına dikkat! Kapalıçarşı'da neler oluyor? Darphane yetişemiyordu! Altın dolandırıcılarına dikkat! Sahte altınları piyasaya sürdüler Altının kilogram fiyatı 2 milyon 455 bin TL'ye çıktı Altında fırsatçıları harekete geçiren gelişme! Bunlara dikkat edin Darphane'de altın için çift vardiya