Bu haberleri okudunuz mu? Gökdelenler, pasaport, Kız Kulesi...

İstanbul ve İzmir’de yaşanan yangınlardan sonra gözler yüksek katlı yapılardaki risklere çevrildi. Instagram'da yer alan 'Vintage Pasaport Collector' isimli sayfa tarihe adeta ışık tutuyor. Öte yandan, restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul’un simge eseri Kız Kulesi ziyarete açıldı.

Son Güncelleme:

Yükseklerdeki tehlike | Yangında gökdelenler nasıl söndürülecek?

İstanbul ve İzmir’de yaşanan iki büyük yangından sonra gözler yüksek katlı yapılardaki risklere çevrildi. Uzmanlara göre yüksekliği 100-300 metre arasında onlarca yüksek katlı yapının olduğu İstanbul’da bu binaların dış kaplamalarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Düğün salonu kiralamanın maliyeti ne? Kamera, piyanist, pasta ve meşrubat

Düğün yapmanın maliyeti malum... Bu süreçte en çok masraflardan biri de düğün salonlarına gidiyor. Yemekli düğünler için fiyat veremediklerini kaydeden işletmecilerin en büyük sorunları ise genelde "halay başı kavgaları". Peki iki bayram arası düğünlerde indirim oluyor mu?

Karşı çıkan 'güvenlik', onaylayan 'yatırım' diyor | Avrupa yabancıya ev satışını tartışıyor

Avrupa Konseyi'nin oturma izni karşılığında yabancıya ev satışı konusundaki uyarısı üzerine bazı ülkeler harekete geçti. İspanya'da bu konuda bazı fikir ayrılıkları yaşanıyor. Bir kesim yabancı yatırıma ihtiyaç olduğunu dile getirirken, diğer kesim de Rusya-Ukrayna savaşına dikkat çekiyor.

Bu Amerikalı dünyanın her yerinden pasaport topluyor | Osmanlı'dan Kraliçe'nin ulağına...

Instagram'da yer alan 'Vintage Pasaport Collector' isimli sayfa tarihe adeta ışık tutuyor. Çoğunluğu birinci ve ikinci dünya savaşlarından kalma pasaportların arasında Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarına ait pasaportlar da mevcut. Hesabın sahibi Ross Nochimson, Haberglobal.com.tr'ye konuştu.

Uzak ilişki: Gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor mu?

Günümüzün teknolojik imkanları uzak ilişki yaşamayı daha mümkün kılmakta. Ancak uzak ilişki pek çok durumda normalden fazla çaba gerektiriyor. Arada mesafeler ve belki de saat farkı varken bir ilişkiyi sağlıklı şekilde sürdürmek mümkün mü? Uzak ilişkinin hassas noktaları neler?

Türkiye seçimlere odaklandı... | Peki şu an bizim dışımızda neler oluyor?

Türkiye genel seçimlere gün sayıyor. Siyasetin gündemi bir hayli yoğun. Biz seçim gündemiyle ilgilenirken dünyada da önemli gelişmeler yaşanıyor. Pakistan eski Başbakanı İmran Khan tutuklandı. Çin'le Kanada arasındaki diplomatik kriz büyüyor ve 67. Eurovision finali Cumartesi günü gerçekleşiyor.

Bu kişiler, saatlerce Galata Köprüsü'nde ne yapıyor? 'Baldızımla kaynanama bile parayla satıyorum'

Galata Köprüsü'nün müdavim balıkçıları sabahın ilk saatlerinden itibaren yerlerini alıyor. Sağanak yağmura, kara, güneşe ise hiç aldırmıyorlar, saatlerce olta başında bekleyebiliyorlar. Bazıları için bu bir tutku olsa da bazıları için ekmek kapısı olabiliyor. Peki, balıkçıların motivasyonları ne?

Tarihi Kapalıçarşı'da son durum ne? | Pandemi ile ölü toprağı serilmişti...

Son 5-6 yıldır ziyaretçi sayısı giderek azalan İstanbul'un kalbi Kapalıçarşı'yı ziyaret eden turist sayısı günden güne artmakta. Günde 300 bin kişinin ziyaret ettiği çarşıda kiralar bin ila 10 bin dolar arasında değişmekte... 

Yarışmalara katılmadan duramıyorlar! 'Ben olsam şöyle yapardım diyorum ve...'

Sürekli yarışma programlarına katılan kişilerin cesaretleri hep takdir edilir. Altında yatan motivasyon ise kimilerine göre ünlü olma isteği iken kimileri içinse eğlence. 'Ben olsam şöyle yapardım' diyerek başvuranlar ise çoğunlukta. Peki, bu yarışmalara katılmak bir bağımlılık olabilir mi? 

Yaklaşık 30 yıldır tartışılıyor... | Kız Kulesi nasıl olmalı?

Restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul’un simge eseri Kız Kulesi bugün ziyarete açıldı. Ancak restorasyona yönelik tartışmalar, Kız Kulesi’nin yenilenen son haline rağmen devam ediyor.  

Instagram'ın yeni trendi: Etiketleme Falı | 'Gerçekle ilgisi olmadığı bilinse de...'

Sosyal medyada sürekli yeni bir akım çıkıyor. Bunların sonuncusu ise bir çeşit "etiketleme falı". Akım, "@ yap, çıkan 2. kişi seni seviyor" gibi paylaşımlarla yapılıyor. Peki kişilerin gerçek olmadığını bildiği halde bu paylaşımlara inanması durumunda ne olur? Bu trendlerin ardında ne yatıyor? 

Türkiye 2012'den bu yana katılmıyor | Semiha Yankı'dan Sertap Erener'e Eurovision...

Bir zamanlar Türkiye'nin milli meselelerinden biri olan Eurovision şarkı yarışması finali İngiltere'nin Liverpool kentinde 13 Mayıs'ta yapılıyor. Ancak Türkiye yarışmanın politikleştiği gerekçesiyle 2012 yılından bu yana Eurovision'a katılmıyor. 

Artan kazaların nedeni hız kesicilerin sökülmesi mi?

Türkiye'de son bir haftada 2 büyük trafik kazası yaşandı. Kazalarda ağır tonajlı araçların yer alması gözlerin bu araçlara dönmesine neden oldu. Uzmanlar, bu tür bazı kazaların ardında araçlardaki hız kesicinin iptal edilmesinin yatabileceğine işaret ediyor.

Miçotakis'in 'tamam mı, devam mı' seçimi | Yunanistan da sandığa gidiyor

Yunanistan'da da seçmen bu ay genel seçim için sandığa gidecek. Anketler mevcut iktidar partisinin veya muhalefetin tek başına hükümeti kuramayacağını gösteriyor. Ayrıca bu seçimlerde parlamentoya ilk kez Müslüman ve Türk kadın milletvekilinin girmesi bekleniyor. 

Yaşlandığınızı fark ettiğiniz o yaş: 'Bu da kişiden kişiye değişiyor'

İnsanların fiziksel olarak yaşlanmaya başladığı evrenin 30 yaş sonrası olduğu ifade ediliyor. Fakat yaşlandığını fark etme (ya da bunu kabullenme) kişiden kişiye değişebiliyor. Psikologlar, bunun da göreceli olduğunu dile getiriyor. 

Sonraki Haber