WhatsApp kullanan iPhone sahipleri yakında 'anahtar' sahibi olacak!

WhatsApp iphone iOS Teknoloji Haberleri
WhatsApp kullanan iPhone sahipleri yakında 'anahtar' sahibi olacak!

WhatsApp, iOS kullanıcılarına yönelik yeni bir özelliği test ediyor. iPhone sahiplerini anahtar sahibi yapıyor. Peki ama nasıl?

iOS kullanıcıları, Apple'ın güvenlik önlemlerinden memnun olsa da diğer yazılımlar için yine de ekstra güvenlik talebi oluyor.

WABetaInfo'ya göre WhatsApp iOS kullanıcıları için geçiş anahtarı getiriyor. Bu yeni özellikle yalnızca parmak izinizle şifresiz oturum açma olanağı sunacak.

Peki nasıl çalışıyor?

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için sürekli çalışan WhatsApp, iOS'a getireceği bu anahtarla şifrelerden kurtulmanızı sağlayacak. Sohbetlere erişmek için parmak iziniz yeterli olacak.

WABetaInfo'nun aktardığı bilgiye göre "WhatsApp şu anda kullanıcıların gelecekte kendi şifrelerini yapılandırabilecekleri yeni bir özelliği geliştirme sürecinde. Bu yapılandırma, hesabınıza erişim için 6 haneli kod ihtiyacını ortadan kaldırmayı planlıyor. Parolayı yapılandırdıktan sonra kullanıcılar Face ID, Touch DI veya cihaz parolası gibi mevcut kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak hesaplarına giriş yapabilecek.

Geçiş anahtarı nedir?

Cihazınızda saklanan ve geleneksel şifrelerin yerini alan dijital anahtarlara geçiş anahtarı diyoruz. Karmaşık giriş bilgilerini hatırlamak ve yazmak yerine parmak izi taraması ya da Face ID ile WhatsApp'a girişinizi kolaylaştıracak. Böylece şifre ihlal riskini ortadan kaldırmanın yanı sıra hız da getirecek.

Apple geçiş anahtarı için "Geçiş anahtarı, bir parola oluşturup hatırlamaya gerek kalmadan bir uygulamada veya web sitesi hesabında oturum açmanın yolu" ifadesini kullanıyor.

WhatsApp kullanan iPhone sahipleri yakında 'anahtar' sahibi olacak! - Resim : 1

Geçiş anahtarının faydaları neler?

Gelişmiş güvenlik sağlıyor. Kimlik avı saldırılarına veya korsanlığa karşı duyarlı olmadıkları için geçiş anahtarları şifrelerden daha güvenlidir. Cihazınızda yerel olarak depolanır ve sunucularla paylaşılmaz. Bu da ekstra bir koruma kalkanı sağlar.

Kolaylık. Karmaşık şifreleri hatırlamak ve yazmakta zorluk çekmenize gerek kalmıyor. Geçiş anahtarları, tek dokunuşla oturum açma deneyimi sunarak erişimi kolaylaştırıyor.

Uyumluluk. Geçiş anahtarları iOS ile sorunsuz bir şekilde entegre oluyor ve aynı standartları izleyen diğer cihaz ve platformlarla da uyumlu.

WABetaInfo'ya göre geçiş anahtarı özelliği 6 haneli kod zorunluluğunu ortadan kaldırırken ek bir güvenlik sağlıyor. Modern kimlik doğrulama yöntemleriyle de uyumlu.