Ünlü Rus uzman yorumladı, asker gönderirse Fransızlar ölür

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Fransa Gündem haberleri Yaşam Haberleri Dünya haberleri ÖZEL HABERLER son dakika haber
Ünlü Rus uzman yorumladı, asker gönderirse Fransızlar ölür

Fransa asker gönderme kararı aldı. ABD ve Almanya ise silahlarının savaşta kullanılmasına izin verdi. NATO üyesi ülkelerin Ukrayna'ya yardımı giderek arterken Haber Global Web Özel'e konuşan ünlü Rus askeri uzman Mihail Kodarenok ise Moskova'nın Fransız askerlerini hedef alacağını iddia etti.

Fransa askeri eğitmenlerini Ukrayna'ya gönderme kararı gerilimi arttırıyor. Paris'in Rusya ile savaşmakta olan Kiev'e asker gönderme kararı alması yakın zamandaki tek gerginlik sebebi de değil. Geçtiğimiz ay içerisinde önce ABD sonrasında da Almanya, Ukrayna'nın Rus hedeflerini kendi verdikleri silahlarla vurabilmesi için izin vermişti. Diğer yandan ABD'li askeri kaynaklar İngiltere'nin elit askeri birliklerinin Ukrayna'da savaştıklarını da kamuoyuna açıklamışlardı. Tüm bu gelişmelere Kremlin'in nasıl tepki vereceği ise merak edilirken; ülkenin önde gelen askeri uzmanlarından Mihail Kodarenok ise Haber Global Web Özel'e yaptığı açıklamada Fransa'nın tüm NATO ve Avrupa'yı ateşe atan bir karara imza attığını dile getirdi.

Ünlü Rus uzman yorumladı, asker gönderirse Fransızlar ölür - Resim : 1
Rusya'nın önde gelen askeri uzmanlarından Mihail Kodarenok'a göre Fransa Ukrayna'ya asker gönderme kararıyla tüm Avrupa'yı ve NATO'yu ateşe atacak bir adım atmakta.

FRANSA ATEŞLE OYNUYOR

Rusya Hava Kuvvetleri eski Planlama Daire Başkanı Yardımcısı emekli Albay Mihail Kodarenok'a göre iki taraf da savaşın büyük kırılması öncesinde son kozlarını oynuyor olabilirler. İşte Kodarenok'un çarpıcı açıklamaları:

“Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın aldığı sorumsuz karar dolayısıyla savaşın Avrupa'ya sıçrama ihtimalini vurguladı. Kremlin, ordu ve istihbarat kurumları da Ukrayna'ya Fransa ya da başka Avrupa ülkelerinin askerlerinin gelmesi halinde ilk hedef haline gelip yok edileceklerini açıkça kamuoyuna duyurmuşlardı. Fransa tüm Avrupa'yı ve NATO'yu ateşe atacak bir adım attı."

SON KOZLAR

“Yoğun silah desteği alan savaştaki bir ülkeye sonunda bu silahların kullanılması için izin çıkacağını tahmin etmek zor olmaz. Diğer yandan artık Rusya'nın büyük bir saldırıya geçmesine az bir zaman kaldığını bilmeyen hiçbir Batılı askeri kurum da yoktur. Ukrayna'ya böylesine açık bir destek verilmesi, silahların kullanılmasına ilişkin izin çıkması ya da asker gönderme kararı alınması artık Kremlin'de Moskova'yı durdurmak için kullanılan son kozlar olarak algılanmakta.”

BÜYÜK SAVUNMA HAZIRLIĞI 

“Savaş cephede nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Rusya'nın da politik olarak ciddi bir kaybı söz konusu. Tüm dünyanın Rusya'ya karşı olduğu bu savaşta Moskova açısından da büyük bir risk bulunmakta. Ukrayna'ya silah desteği devam ettiği sürece silah altına alınabilir 1 milyondan fazla insan var. Bu da Ukrayna'nın beklenen büyük saldırıyı çok geniş bir savunmayla karşılayacağı anlamına gelir. Rusya'nın gerçek çıkmazı bence bu noktada yatmakta.”

Ünlü Rus uzman yorumladı, asker gönderirse Fransızlar ölür - Resim : 2
ABD ve Batılı ülkelerden gelen askeri yardımlar sayesinde Kiev'in 1 milyondan fazla insanı silah altına alarak Ukrayna'yı savunabileceği ifade ediliyor.

'PATRIOT'LAR GELECEK Mİ?

Öte yandan batının askeri yardımlarını alan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ise son olarak tamamı NATO üyesi olan İsveç, Norveç ve İzlandalı meslektaşlarıyla karşılıklı bir güvenlik anlaşmasına imza attı. NATO üyesi ülkelerden Ukrayna'ya verilen yardımlar da her geçen gün artıyor. ABD geçtiğimiz haftalarda Kiev'e 60 milyar dolarlık yardım paketinin açıklarken Almanya 17,7 milyar dolar İngiltere ise 9,1 milyar dolarlık yardım paketleri sözü verdiler. Batılı askeri kaynaklar ayrıca ABD'nin Zelenski tarafından uzun süredir talep edilen Patriot hava savunma sistemlerini de Kiev'e “kentlerin savunulmasında kullanılmak şartıyla” verebileceğini ifade ediyorlar. NATO üyesi ülkeler, Ukrayna'daki savaşa müdahil olurken Rusya'nın ne yönde tepki vereceği ise merak ediliyor. 

emre.ozturk@haberglobal.com.tr

 

Kaynak: Web Özel