Ramazan ayı öncesi ekmek ve pideye zam mı geliyor? Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı'ndan açıklama

Ekonomi haberleri Zam Ramazan Ayı Şifa Kaymak
Ramazan ayı öncesi ekmek ve pideye zam mı geliyor? Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı'ndan açıklama

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı yaklaşan ramazan ayı öncesi ekmek ve pide zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı 11 Mart’ta başlıyor. Fırıncılar Ramazan için hazırlanırken bir yandan da un fiyatlarındaki artıştan dolayı ekmek pide için zam talep ediyor. Peki bu yıl pide fiyatları ne olacak? Ekmeğe zam gelecek mi?

"FIRINCILARIN TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı haberglobal.com.tr’den Şifa Kaymak’a yaptığı değerlendirmede “Ekmek ve pide zammı için görüşmelerimiz devam ediyor. Fırıncılarımızın zam talebini değerlendiriyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı sonrası kararımızı açıklayacağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı
Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı

Öte İstanbul'da ekmek fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor. Bazı illerde 10 liradan satılan 200 gramlık ekmek bazı illerde ise 15 liraya kadar çıkabiliyor. Bu duruma İzmir ve Ankara dahil Türkiye genelinde de rastlanabiliyor. 

2023 YILINDA PİDE FİYATLARI

2023 yılı Ramazan ayında 300 gramlık pide 10 TL’den satılıyordu. Ekmeğin fiyatı ise 5 TL idi. Vatandaşların gözü şimdi Türkiye Fırıncılar Odası'nın alacağı kararda. Karar önümüzdeki hafta açıklanacak.