Otizmlilere 27 yıldır el uzatıyorlar

Yaşam Haberleri İstanbul Kültür Sanat haberleri Sağlık Sağlık Haberleri ÖZEL HABERLER Türkiye Çocuk Sağlığı Aile Magazin Haberleri Gündem haberleri
Otizmlilere 27 yıldır el uzatıyorlar

Otizmli çocuklar ve aileleri için 27 yıldır sosyal sorumluluk projelerine imza atan Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Vakıf, otizmli çocuk ve ailelerin katılımı ile yardım konseri etkinliği düzenledi.

Türkiye’de 0-18 yaş grubu arasında yaklaşık 352 bin otizmli çocuk ve gençten ancak 30 bini okula gidip eğitim alabilirken, birçok aile ise çareyi özel gelişim merkezlerinde arıyor. Türkiye’de kurulan ilk otizm vakfı Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) ise ihtiyaç sahibi aile ve çocuklara destek olmaya çalışıyor. Vakıf son olarak önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atı. TODEV Vakfı 27.yaşını da gönüllüleri, bağışçıları ve vakıf kurucuları ile kutlarken,  bağış gecesine sanatçı Bora Öztoprak da sahne alarak destek oldu.

Otizmlilere 27 yıldır el uzatıyorlar - Resim : 1
Vakfın çalışmaları aralıksız sürüyor.

ANNELER DE KATILDI

Nostaljik şarkıları ve 30 yıllık müzik geçmişi ile adından bahsettiren sanatçı Bora Öztoprak'ın sahne aldığı konser; Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı mütevelli heyeti, yönetim kurulu, TODEV gönüllüleri ve otizmli çocukları olan annelerin katılımıyla gerçekleşti. TODEV Gönüllüsü olan Oyuncu Sertan Erkaçan’da konsere gelen konuklar arasında yer alırken, sahnede Bora Öztoprak ile şarkı söyleyerek TODEV misafirlerine sürpriz yaptı.

Otizmlilere 27 yıldır el uzatıyorlar - Resim : 2
Bora Öztoprak, vakfa destek için sahne aldı. 

SAĞLIKLI VE ONURLU BİR YAŞAM 

Gecenin sonunda TODEV Vakfı 27. Yaş günü pastasını kesen Vakıf Başkanı Yeşim Candan; vakfın kurucusu ve yeni dönemde başkan olmanın verdiği gururdan bahsederken, küçük yaş otizmli çocukların eğitimi için çalıştıklarını, yetişkin otizmli bireyler içinde yaşam merkezi hedefinden bahsetti. Sadece otizmli bireylerin değil tüm engel gruplarının toplumda eşit şartlarda, sağlıklı ve onurlu bir yaşam dilediğini açıklayan Candan,  "TODEV, otizmli çocuk sahibi anne babalar sorunlarına çözüm bulabilmek ve seslerini duyurabilmek amacı ile 1991 yılında kuruldu. Bu çatı altında gönüllülerin de katılımıyla önemli projelere imza attık" dedi. 

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel