Kirli para iştah kabartıyor, FETÖ'nün elebaşı kim olacak?

FETÖ ABD Gündem haberleri İstihbarat ÖZEL HABERLER
Kirli para iştah kabartıyor, FETÖ'nün elebaşı kim olacak?

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünden sonra yerine kimin geçeceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. ABD istihbarat örgütünün Türkiye'deki aparatı olan FETÖ'nün sahip olduğu ekonomik kaynaklar ise militanların iştahını kabartıyor. Gülen'in varisleri olarak terörist Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz'ın ismi öne çıkarken, Cevdet Türkyolu ve İsmail Büyükçelebi de elebaşı olmak için yarışıyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünden sonra, yerine kimin geçeceğine ilişkin tartışma ve olasılıklar gündemdeki yerini koruyor. Örgütteki parasal kaynakların kontrolü ise derin çatlak ve krize neden olmuş durumda. Cevdet Türkyolu, Mustafa Özcan, Barbaros Kocaoğlu, Ali Ursavaş, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni firari Ekrem Dumanlı, Muhammet Çetin gibi isimlerin yer aldığı ve "Ali Heyet" denen sözde üst yönetim mekanizmasında ise ciddi bir güç mücadelesi yaşandığı kulislerden yansıyan bilgiler arasında. FETÖ ile mücadelede görev alan eski bir güvenlik uzmanı ise örgütün sözde liderliğinin Mustafa Özcan’a geçmesi durumunda, FETÖ içinde çözülme olacağı ancak örgütün Türkiye aleyhine faaliyetlerini ekonomik ve siber saldırılar üzerinden sürdüreceği söyledi.

Kirli para iştah kabartıyor, FETÖ'nün elebaşı kim olacak? - Resim : 1
Terörist Gülen'in 2006 yılında ABD vatandaşlığı başvurusunu değerlendiren Doğu Pensilvanya eyalet mahkemesi kendisinden 26 kefil istemişti. Aralarında CIA eski yetkilisi Graham Fuller, CIA eski görevlisi George Fidas ile ABD’ Haberalma Araştırma Dairesi eski direktörü Morton Abramowitz gibi isimlerin olduğu 20 ABD'li Gülen'e kefil olmuştu. 

AVRUPA İMAMI AYMAZ 

FETÖ'nün, Avrupa İmamı olan Aymaz aynı zamanda Almanya'daki FETÖ yapılanmasının da gölge lideri olarak biliniyor. Almanya'daki yapılanmada Ayaz'ın yanı sıra, Hayrettin Özkul, Ercan Karakoyun da önemli isimler olarak biliniyor. Terör örgütü içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz gibi bazı militanların, Aymaz ile hareket ettiği de kulislerden yansıyan bilgiler arasında. 

ARŞİVCİ UZUN CEVDET 

Ölen terörist Gülen'in veliahtlarında bir diğer isim ise örgütün arşivlerini elinde bulunduran Cevdet Türkyolu. FETÖ iddianameleri ile güvenlik raporlarında Cevdet Türkyolu'nun ABD gizli servisi CIA’nın denetiminde olduğu vurgulanıyor. Örgüt içinde, "Uzun Cevdet" lakaplı, Türkyolu, ölen elebaşı Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen'in kızı Mebruke ile evli olmasını yanı sıra örgütün gizli kasası olduğu ve örgüt paralarını zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.

EN GÜÇLÜ ADAY ÖZCAN 

Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Özcan da Gülen'in veliahtları arasındaki bir diğer isim olarak öne çıkıyor. 1951'de Gediz'de dünyaya gelen, 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmaya başlayan Özcan, 1977'de İzmir'de Müftü Yardımcısı olduktan sonra aynı sene terörist başı Fethulah Gülen ile tanışıp, örgüte dahil olan bir isim. Diyanet İşleri'ndeki görevinden emekli olana dek klasik bir ‘vaiz’ profili sergileyen Özcan, FETÖ’nün Türkiye’deki sivil "1 numarası" olarak kabul ediliyor.

Özcan, örgütün para kasası ve İsrail derin devleti ile örgüt arasında köprü vazifesi gördüğü de iddianame ve güvenlik raporlarından yansıyan bilgiler arasında. Özcan'ın örgütte Gülen’den sonra en etkili isim olarak yeni elebaşı olması bekleniyor. Aymaz'ın dışında örgütün ABD imamı İsmail Büyükçelebi de Gülen'in veliahtları arasında gösteriliyor.

Kirli para iştah kabartıyor, FETÖ'nün elebaşı kim olacak? - Resim : 2
Örgütün sözde liderliğinin Mustafa Özcan’a geçmesi durumunda, FETÖ içinde çözülme olacağını ancak örgütün Türkiye aleyhine faaliyetlerini sürdüreceği güvenlik uzmanlarının ortak görüşü olarak öne çıkıyor.   

ABD VE İSRAİL VURGUSU  

FETÖ'nün küresel ticaret ve eğitim gibi faaliyetlerini sürdürdüğünü söyleyen eski güvenlik uzmanlarından bir isim ayrıca şu bilgileri aktarıyor: "Yurtdışında belli merkezlerde dönemsel gizli toplantılar yapıyorlar. Yurt içinde bulundukları halde henüz devletin istihbaratının takibine girmemeyi başarmış ve kendilerini bir biçimde gizlemiş çeşitli kesimlerden kişiler de var. Örgütün karargâhı halen Pensilvanya’da. Öncelikli dikkat edilmesi gereken ülke ABD’dir. FETÖ/PDY, İsrail’den, Yunanistan’dan, Kıbrıslı Rumlardan ve Almanya’dan doğrudan ve dolaylı destek alıyor. ABD Suriye’de PKK/KCK terör örgütünün uzantısı YPG’yi silahlandırmaktan nasıl vazgeçmediyse FETÖ'yü kullanmaktan da vazgeçmez."

GÜLEN'İN VATİKAN VE ABD BAĞLANTISI 

Kilit isim Gülek

Öte yandan merak edilen konulardan biri de ölen terör elebaşı Gülen'in; ABD ve Vatikan ile olan ilişkilerinin nasıl gelişip, filizlendiği. Gülen'i1970'li yıllarda keşfeden isimlerin başında dönemin Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yaşar Tunagör ile MİT Başkanı Fuat Doğu geliyordu. 1970'lerin başında "Komünizmle Mücade Derneği" çatısı altında faaliyet yürüten Gülen'in, CIA ve ABD ile temasları da Fuat Doğu ve ekibi üzerinden başlamıştı. Gülen'in ABD ile ilişkiye geçmesindeki bir diğer kilit isim ise Kasım Gülek'di. Gülek'in eşinin kız kardeşi, ABD ordusunda albay rütbesiyle görev yapıyordu. Gülen, zaman içinde bu isimler üzerinden ABD ile bağlantılarını güçlendirdi.

Vatikan bağlantısı

Gülen'in Vatikan'la temas kurmasını sağlayan isimler ise Zaman Gazetesi kurucusu Alaattin Kaya ile yine Kasım Gülek olmuştu. Gülen Vatikan'dan aldığı referansla, ABD'ye gitti ancak öncesinde Türkiye'deki azınlıkların dini temsilcileri ile sürekli diyalog toplantıları düzenledi. Dini önderler de Vatikan'a Gülen için referans oluyordu. Örgüt elebaşı 1999'dan 2007'ye kadar ABD vatandaşı olmak için çuval dolusu para harcayıp, çalmadık kapı bırakmadı. 2007'den sonra hiçbir hukuki engeli olmamasına karşın Türkiye'ye dönmeyen Gülen, devlete sızan militanlarıyla ABD istihbarat birimi adına Ergenekon ve Balyoz kumpasını yönetiyordu.

[email protected] 

Kaynak: Web Özel