İtalya'yı dehşete düşüren cinayetler: Dini tarikat şüphesi

Cinayet İtalya
İtalya'yı dehşete düşüren cinayetler: Dini tarikat şüphesi

İtalya'nın Sicilya bölgesindeki Palermo şehrinde gerçekleşen toplu cinayetler ülkeyi dehşete düşürdü. Dini bir fanatik olan katilin, eşini yakarak çocuklarını ise zincirle boğarak öldürdüğü öğrenildi. Olayın arkasında bir dini tarikat olduğundan şüpheleniliyor.

İtalya'nın Palermo şehrinde, Altavilla Milicia'da 54 yaşındaki Giovanni Barreca, karısı Antonella Salamone ile 5 ve 16 yaşlarındaki iki çocukları Emanuel ve Kevin'i öldürdü.vEvdeki 17 yaşındaki başka bir kız çocuğu ise kendini kurtarmayı başardı.

Cinayetlerin ardından adam polisi aradı ve tutuklandığı Casteldaccia'ya geldi. Kurbanların en az 36 saattir ölü olduğu tahmin ediliyor. Kadının yakıldığı ve gömüldüğü anlaşılıyor: Evin yakınında ona ait olabilecek yanmış insan kalıntıları bulundu. Çocuklar ise zincirlerle boğulmuş. Polis dini bir mezhebin ayininden şüpheleniyor.

Olay yerinde, olanları yeniden canlandıran operasyonel departmandaki görevlilerin yanı sıra araştırıcılar da  çalışmalarını sürdürüyor. Suça karışan başkalarının da olayda rol oynadığından şüphelenilen kişiler de polis tarafından sorgulanıyor.  Müfettişler, diğer şüpheliler ile Barreca arasındaki sosyal medyadaki bazı mesajları analiz ediyor. 

Barreca dini bir fanatik olduğu söyleniyor. Olaylara tanık olan 17 yaşındaki kız çocuğunun anlattığına göre baba, gece evde şeytani varlıklar algıladığını söyleyerek uyanmış. Hayatta kalan tek kişi olan küçük kız, sersemlemiş halde yataktan kalkarken kardeşlerinin cesetlerini görmüş.

İtalya'yı dehşete düşüren cinayetler: Dini tarikat şüphesi - Resim : 1

Katil adamın herhangi bir mezhebe veya dini fanatizm grubuna üye olarak hareket edip etmediği inceleniyor. Suç, ilk başta düşünüldüğü gibi Cumartesi ile Pazar arasındaki gece değil, birkaç gün önce meydana gelmiş olabilir. 

Adamın önce 5 yaşındaki Emanuel'i öldürdüğü sonra 16 yaşındaki Kevin'i zincirle boğduğu anlaşıldı. Zincir Kevin'in cesedinin yakınında bulundu. Barreca'nın polisi aramadan önce kadını da parçalayıp yaktığı adamın polise verdiği ilk ifadeden anlaşılıyor.

Olayın yaşandığ Altavilla'nın Belediye Başkanı Giuseppe Virga, kasabadaki karnaval için planlanan tüm etkinliklerin askıya alındığını ve kurbanların cenaze törenlerinin yapılacağı gün şehirde yas ilan edileceğini duyurdu.  

AKRABALARI DEHŞETE DÜŞTÜ

"Bütün bunların nasıl mümkün olduğunu anlayamıyoruz. Her ailede yaşanan tartışmaları biliyorduk ama bunların yaşanabileceğini düşünemezdik." Bunu Giovanni Barreca'nın akrabaları söylüyor. "Çok dindardı. Çok çalışıyordu. Bakıcıydı. Eve iyi bakmaya çalışıyordu. Hala anlayamıyoruz. Şimdi hayatta kalan yeğenimize sahip çıkmaya çalışıyoruz."

"SÜREKLİ TARTIŞIYORLARDI"

Antonella Salamone'nin teyzesi ve büyükannesi Salvina Licata ve Elisabetta Cassano, "Ekonomik sorunları vardı" diye konuştu.  İkili, ailenin yaklaşık 5 yıldır Altavilla Milicia'da yaşadığını bildirdi. Daha önce şüphelinin bazı akrabalarının uzun yıllardır yaşadığı Novara'da yaşıyorlardı.

Barreca aslen Palermo'lu, eşi Antonella Salamone ise Agrigento eyaletinin Aragona bölgesinde doğdu. Giovanni Barreca'nın hasta annesi de bir süre öncesine kadar aileyle birlikte yaşıyordu ve şu anda Palermo'da bir huzurevinde kalıyor. Antonella'nın büyükannesi, "Birkaç gündür onlarla birlikteydim, bazen tartıştıklarını gördüm. Huzurlu bir durum olmadığı için ayrıldım" yorumunda bulundu.