Hatay için önemli etkinlik, depremzedeler unutulmadı

Sağlık Hatay Sağlık Haberleri Yaşam Haberleri Kahramanmaraş Depremi Bilim Haberleri ÖZEL HABERLER
Hatay için önemli etkinlik, depremzedeler unutulmadı

Asrın felaketi yaşanan Hatay'da önemli bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi. 700 öğrenciye ağız sağlığı ve diş taraması yapılırken, çocuklara dişlerdeki çürüğün sebepleri ve nasıl onarılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Asrın felaketi yaşanan Hatay'da, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİD) ve Dental Estetik Center öncülüğünde 700 öğrenciye ağız sağlığı ve diş taraması yapılarak, çocuklara dişlerdeki çürüğün sebepleri ve nasıl onarılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Proje kapsamında ayrıca çocuklara çeşitli dramalar ile dişlerdeki çürüğün sebepleri anlatılarak, çürük dişlerin nasıl onarılması gerektiği de aktarıldı. Pilot bölge olan Hatay’dan başlanarak iki gün devam eden etkinliğin ardından depremden etkilenen diğer bölgelerde de çalışmaların sürdürüleceği duyuruldu. 

TOPLUMSAL FARKINDALIK

Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Üyesi, Türkiye Temsilcisi Güzin Kırsaçlıoğlu, ağız ve diş sağlığının genel sağlık üzerindeki önemine değinerek, bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin önemli olduğunu vurguladı. Kırsaçlıoğlu; “Deprem bölgesinde yaşanan insanlara destek olmanın ve onların sağlık sorunlarına çözüm bulmak çok değerli. Ağız ve diş sağlığı herkesin erişebileceği bir konu. STK'lar ile de bu tarz projelerde iş birliği oluşturarak, destek vererek toplumda farkındalık oluşturabilmekten memnuniyet duyuyoruz. Deprem bölgesi olan Hatay'dan başlayarak, diğer bölgelerde de benzer çalışmaların sürdürülmesi ve yaygınlaştırılması konusunda kararlıyız. Bu tür toplumsal sorumluluk projelerinin sürekli olarak desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Hatay için önemli etkinlik, depremzedeler unutulmadı - Resim : 1
Projede gösterilen ilgi ve desteğin mutluluk yarattığı belirtilirken,  diğer bölgelerde de benzer sosyal sorumluluk projelerinin devam edileceği açıklandı. 

DÜZENLİ KONTROLÜN ÖNEMİ ANLATILDI

Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, birçok binanın yıkıldığı kentte diş sağlığı alanında da büyük sıkıntı yaşandığını anlatan Uzm. Dr. İlkay Gül ise “Hatay’da yaklaşık 700 depremzede çocuğumuza, ağız diş sağlığı tarama ve bilinçlendirme hizmetlerimiz için buradayız. Dişleri düzenli olarak fırçalamak, ağız sağlığını korumak için kritik. Aslında projenin amacı, deprem bölgesinde yaşayan çocukların ağız ve diş sağlığını korumak ve onlara bilinç kazandırmak. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri, toplumun sağlık bilincini arttırmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemek için önemli. Bu proje ile çocuklara erken yaşta diş sağlığı ve bakımı konularında farkındalık yaratmak istiyoruz. Ayrıca çocuklara diş sağlığının genel sağlıkla olan bağlantısını da anlatarak, düzenli diş kontrollerinin önemini vurgulamak istedik” diye konuştu.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel