Arda Güler'in canını sıkan karşılaştırma... Katalan basını intikam peşinde!

Arda Güler Real Madrid FC Barcelona İspanya
Arda Güler'in canını sıkan karşılaştırma... Katalan basını intikam peşinde!

Milli futbolcumuz Arda Güler'in son anda Barcelona'ya çalım atıp Real Madrid'e gitmesinin intikamını almak isteyen Katalan gazeteleri acımasız karşılaştırmalar yapıyor.

2023 transfer piyasasındaki en beklenmedik hareketlerden biri Real Madrid'in Arda Güler'i transfer etmesi oldu. Tam Barcelona'ya imza atacakken Real'e gitmeyi tercih eden Arda Güler'in bu kararı özellikle Katalan basınına dert olmuş görünüyor.

Katalan basını Real'de süre alamayan Arda'nın Barcelona'ya gelmeyerek hata yaptığına dair sık sık haberler yapıyor. 

Aslında pek çok kişi Real Madrid'in Arda Güler'i kiralık göndereceğine inanıyordu. Ancak Arda net olarak hedefinin Real Madrid'in as kadrosunda yer almak olduğunu ilk gün açıkladı.

Ancelotti de bunu onayladı. Bunun temel nedeni Güler'in en iyilerle birlikte antrenman yapması, grubun özelliklerini özümsemesi ve yavaş yavaş dakika almasıydı. Kulübün ona güvenmeye devam etmesine rağmen, beklendiği gibi takıma katılmasını engelleyen en büyük sorunlardan biri sakatlıklar oldu.

Bu nedenle beklediği dakikaları alamayan Arda Güler'in bu durumunu değerlendiren Katalan basınından El Nacional, milli futbolcumuzun Lamine Yamal ile karşılaştırmasının acımasızca olduğunu yazdı. 

16 yaşındaki Yamal, Barcelona'da gittikçe daha fazla süre bularak dikkatleri üzerine çekerken Arda Güler ise sürekli Ancelotti'nin gözüne bakıyor. 

Real Madrid ise, Arda Güler'in gelişimine odaklanarak ondan orta ve uzan vadede faydalanmak niyetinde.