Dolar enflasyon haftasına nasıl başladı?

Ekonomi haberleri abd doları Fatih Karahan TCMB Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Dolar enflasyon haftasına nasıl başladı?

Dolar, yoğun haftaya yatay seyirde 34,17 TL'den başladı. Euro ise 38,16 TL'den başladı. Bu hafta eylül ayı enflasyonu açıklanacak. Aynı gün TCMB Başkanı Fatih Karahan TBMM'de sunum yapacak.

Dolar veri ve gündem açısından yoğun geçecek haftaya 34,17 TL'den sakin başladı. Euro ise 38,16 TL'den başladı. 

3 Ekim Perşembe günü Eylül ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Anketlere katılan ekonomistler, Eylül ayında aylık enflasyonun yüzde 2,09 düzeyinde gerçekleştiğini tahmin ediyorlar. Yüzde 51,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,11'e ineceği öngörülüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamalarda enflasyonun yüzde 40'lı rakamlara ineceğini belirtiyordu. Bakan Şimşek "Piyasanın enflasyon beklentilerini baz alırsak eylülde enflasyon 40'lı rakamlara inecek. Şu anda hedeflerimiz çerçevesinde gidiyor" dedi.

Öte yandan aynı gün Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak. Karahan, sunumda ekonomideki son gelişmeleri değerlendirecek. 

TBMM'de yeni yasama 1 Ekim tarihinde başlıyor. Yeni yasama yılının ilk haftalarında bütçeler meclise sunulacak ve yıl sonuna kadar görüşmeler tamamlanacak. 

Küresel piyasalarda Çin'in geçen hafta açıkladığı destekleyici paketlerin etkisi ortadoğu'daki gelişmelerin etkisiyle azaldı. Fed Başkanı Jerome Powell bugün bir konuşma yapacak. Powell, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir toplantıda ekonomiye ilişkin mesajlar vermemişti. 

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY Endeksi haftaya 100,059 seviyesinden başladı.