Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir?

Yaşam Haberleri 2024
Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir?

Yeni yıla nasıl girerseniz öyle olurmuş. 2024'e lezzetli bir giriş yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız tüyolarla kendiniz ve aileniz için muhteşem bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte yılbaşı sofraları hazırlama tüyoları...

Acısı ve tatlısıyla 2023'e veda ederken, 2024'e lezzetli bir başlangıçla 'merhaba' deyin. Yılbaşı akşamında, kendiniz ve sevdikleriniz için akıllarda yer edecek muhteşem sofralar hazırlayın.

Evde yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır merak ediyor veya en şık yılbaşı sofrası için fikirler arıyorsanız, sizin için hazırladığımız tüyoları adım adım takip edebilirsiniz. 

1. ADIM

Masa örtünüz yılbaşı akşamının konseptini belirler. Yılbaşı yemeğini sevdiklerinizle sohbet ederek geçirmek istiyorsanız, tek bir rengin olduğu veya göz yormayan desenler seçebilirsiniz. 2024'e hareketli bir programla merhaba demeyi planlıyorsanız, masa örtüsü tercihinizi canlı renkler ile göz alıcı desenlerden yana yapmalısınız.

Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir? - Resim : 1

2. ADIM

Masadaki yemek takımı, kaşık ve çatalların dizimi ve bardağın yeri birbiriyle ne kadar uyumlu ise ortaya o kadar şık bir görüntü çıkar. Masanın kalabalık ve düzensiz olduğunu düşünüyorsanız servis arabası kullanabilirsiniz. Su bardağı yerine kadeh kullanmanız çok daha doğru olacaktır.

Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir? - Resim : 3

3. ADIM

Yiyeceklerin sergilendiği alanla yemek tabakları arasındaki mesafeyi iyi ayarlamak gerekir. Fazla sıkışıklık hareket alanını kısıtlayacağından, keyifli bir sohbet için de sıkıntı yaratabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için masanın sergi alanına yemek çeşitlerinden küçük ölçekli miktarlarda getirmek, bittikçe üzerine eklemek kullanışlı bir yol olabilir.

4. ADIM

Yılbaşı masa dekorasyonu denildiğinde yılbaşı çiçeği unutulmamalıdır. Masanızın şıklığına doğru seçilmiş bir yılbaşı çiçeği ile son noktayı koyabilirsiniz. 

5. ADIM

Yemek masanız büyükse masanızı mum, şamdan ya da gül yapraklarıyla daha da zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca yılbaşı masa süsleme malzemeleri satın alarak misafirlerinize unutulmaz bir davet hazırlayabilirsiniz.

Yılbaşı sofrası nasıl hazırlanır ve püf noktaları nelerdir? - Resim : 4

6. ADIM

Her davet sofrasında olduğu gibi, yılbaşı masasının da en güzel detayı peçetelerdir. Desensiz peçete kullanmak isterseniz masa örtünüzün rengiyle uyumlu bir renk seçebilirsiniz. Yeşil, kırmızı, dora renkli peçeteler yılbaşı masası için uygun olabilir. Dilerseniz yılbaşı temalı peçetelerden de satın alabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Global TV

yılbaşı sofrası 2023