Ünlü şef her seferinde tam kıvamında poşe yumurta yapmanın yolunu anlattı

Yumurta
Ünlü şef her seferinde tam kıvamında poşe yumurta yapmanın yolunu anlattı
Poşe yumurta (Shutterstock)

Ünlü şef Adrienne Cheatham, her seferinde tam kıvamında poşe yumurta yapmanın sırrını açıkladı.

Youtube'da ünlü olan şef Adrienne Cheatham, kusursuz poşe yumurta yapmanın yolunu açıkladı.

Restoranda çalışırken sınırlı bir zamanları olduğunu belirten Cheatham bu yöntemle zaman ve yumurta kaybetmeden tam kıvamında poşe yumurta yapabildiğini kaydetti.

İşte o yöntem:

1. Sirke ve suyu karıştırıp yumurtaları içine kırın. Asit oranı yüksek olduğu için beyaz sirke kullanın. Bir bardak su ve bir bardak sirke yeterli. Kırdığınız yumurtaların aralarında mesafe olmasına dikkat edin.

2. Yumurtaları doğrudan buzdolabından çıkarıp kullanabilirsiniz. Sıvının içine konulduğunda otomatik olarak oda sıcaklığına ulaşacaktır. Sirkedeki asit yumurta akına temas ettiğinizden emin olun. Kâseyi biraz döndürerek bunu sağlayabilirsiniz. Sirkedeki asit yumurta beyazının dış tabakasını sertleştirip sıkıştıracak. Yumurtalar 10 dakika sonra buradan çıkartılmalı. 10 dakikayı aşarsa sirke tadı olur, 10 dakikadan kısa sürerse beyazlar dağılabilir. Dış katman opak beyaza döndüyse hazırdır demektir.

3. Üçüncü aşamada bir tencereye hazırladığınız yumurta sayısına göre su koyun. Kepçeyle yumurtaları sirke solüsyonundan alıp nazik bir biçimde dağıtmadan yavaşça kaynamakta olan suyun içine koyun. Suya başka bir şey eklemeyin. Çok kısa sürede yumurta pişecektir. İki ila üç dakika yeterli.

4. Yumurtaları oluklu bir kaşık ile tencereden çıkarın, fazla suyu süzüldükten sonra tabağa koyup istediğiniz baharatlara bulayın. Sonra ortasından bir kesik atın, akışkan sarısını ortaya çıkarın. Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta poşe yumurta yumurta yemekleri yemek tarifi youtube