Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler neler?

İstanbul Üniversitesi ÖSYM YKS
Üniversiteye kayıt için gerekli belgeler neler?

YKS ile ilgili araştırmalar hız kazanmış durumda. Peki, üniversite kayıtları nasıl yapılır, kayıt için gerekli belgeler nelerdir?

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının sonucunda genellikle adaylar yerleştikleri üniversiteler hakkında araştırmaya başlarlar. Peki, kayıt hakkı elde eden öğrencilerden hangi belgeler talep edilecek?

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

üniversite kayıtları için gerekli belgeler

Üniversitelerin genel olarak kayıt için istemiş oldukları belgeler şu şekilde;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecek.

Bunların dışında üniversiteler adaylardan bazı özel evraklar da talep edebilir. Bunu öğrenmek için kazandığınız üniversite ya da fakültenin resmi internet adresine bakabilir ve buradan da evrak kontrolü gerçekleştirebilirsiniz. Yine kazandığınız fakültenin öğrenci işlerini arayarak da bu konu hakkında daha fazla bilgi elde edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Global TV

üniversite kayıtları YKS