'Üç ayda 2 bin lirayı 3 milyon lira yapan çocuk' Sosyal medya bu iddiayla çalkalanıyor

'Üç ayda 2 bin lirayı 3 milyon lira yapan çocuk' Sosyal medya bu iddiayla çalkalanıyor

Sosyal medyada yapılan bir paylaşım bir anda gündem oldu. İddiaya göre bir genç 2 bin lirasını 3 ayda 2 milyon lira yaptı.

Her şey bir twitter kullanıcısının paylaşımıyla başladı.

İsmail B. adlı kullanıcı hesabı "Kardesim 3 ay önce KYK kredisi ile hayatta kalmaya calisiyordu. 3 ayda 2K TL ile baslayip 3M TL'yi devirdi" diye yazınca sosyal medya karıştı.

Baskın tweet'in devamında "Kaldıraç kullanmadı. Hiçbir analiz yapmadı, hatta analiz yapmayı, grafik okumayı vs bilmiyor. Otomasyon da kullanmıyor, zaten API bile vermeyen P... ile işlem yapıyor. 3 aydır günde 3-4 saat uykuyla ekran başında surekli al-sat yapıyor." diye yazdı. 

Baskın tweet'lerine şöyle devam etti: "Sürekli al-sat yapıyor kısmı çok önemli. 30 günlük işlem hacmi 750 milyon TL civarında. 50-300 bin TL aralığında işlem yapıyor, ne kadar çok al-sat olduğunu buradan anlayabilirsiniz.

Bu arada sonraki arabamdan önceki arabası da Mercedes'ti ve onu da kriptocoinlerinden kazandıkları ile almıştı. Yoksa peder bey en fazla ego kartını doldurur iletişim ihtiyaçları için.

Yalan olması için 2 olasılık var. Ya arayıp bulup BTT plakalı üst segment bir araç bulup onunla foto çekmiştir. Ya da babamız o kadar zengindir ki üniversiteye giden küçük oğluna i8 hediye etmiştir."

Sosyal medyada kimileri bu paylaşıma inandı kimileri ise inanmadı.

İnanmayanlar 3 ayda bu kadarlık hareket olmadığını belirtirken inananlar ise bazı insanların trendleri iyi okuyabildiğini ama bunun çok nadir bir durum olduğunu belirtti. 

Bir başka kullanıcı ise fotoğrafta paylaşılan arabanın izini sürdü. Arama sonucunda fotoğrafın gerçek olduğu sonucuna vardı, ancak aracın kiralık olduğunu ve kiralama bedelinin 3050 TL olduğunu keşfetti. 

Kripto para sosyal medya