Göz kırpmadan başında bekleme devri bitiyor! Yemeği taşmasını önlemek için bu yöntem tek başına yetiyor
Yemek pişirirken hemen herkesin karşı karşıya kaldığı orunlardan biri yemeğin taşmasıdır. Ancak bu doğal yöntem sayesinde yemeği taşırmadan rahatlıkla pişirebileceksiniz. Oldukça basit ama etkili doğal yöntemler sayesinde yemekleri taşırmadan pişirebileceksiniz.
En usta aşçılar bile bazen mutfaklarda aynı soru ile karşı karşıya kalabilir. Yemeğin pişme süresini tam olarak hesaplamadığınızda yemek taşabilir. Bir anlık gözümüzü ocaktan çevirdiğimizde taşmaya başlayan yemeklerin ocakları mahvetmesinden bıktıysanız sizler de doğal yöntemler ile yemeklerin taşmasını önleyebilirsiniz.
Basit ama etkili doğal yöntemler sayesinde yemeklerin taşmasını kolayca engelleyebilirsiniz. Ocaklardaki yemeklerin taşmadan pişmesini sağlamanın püf noktası olan doğal yöntemler pratik bilgiler içerisinde karşımıza çıkıyor. İşte yemeğin taşmasını önlemenin püf noktası:
Zeytinyağı: Yemeklerin taşmasını engellemek isteyenler aynı zamanda ocaklarda zeytinyağı yöntemini de uygulayabilirler. Tencerenin ağzı kısmına peçete yardımıyla az miktarda zeytinyağını gezdirebilirsiniz. Tencerenin ağzı tamamen zeytinyağı ile kaplandığında kabaran yemek suyunun taşmadan geri döndüğünü görebilirsiniz.
Buz küpü: Ocaklardaki yemeğin taşmasını engelleme için aynı zamanda buz küplerinden de yardım alabilirsiniz. Buz küpü yöntemi ile yemeğin taşmasını önleyebilirsiniz. Ocaktaki yemek taşmaya başladığında tam orta noktasından bir buz küpü bıraktığınızda taşmanın yavaş yavaş orta noktaya yönelip duracağını görebilirsiniz.