Tahta kaşığı yıllarca yanlış kullanmışız! Meğer tahta kaşığı böyle kullanmak zehir saçıyormuş da haberimiz yokmuş

Sağlık Yaşam Haberleri Sağlık Haberleri
Tahta kaşığı yıllarca yanlış kullanmışız! Meğer tahta kaşığı böyle kullanmak zehir saçıyormuş da haberimiz yokmuş

Mutfaklarda yemek pişirirken metal kaşıklara göre daha sağlıklı olmalarından dolayı pek çok kişi tahta kaşıkları yeniden kullanmaya başladı. Yemek hazırlarken karıştırma için kullanılan tahta kaşıklarıyanlış şekilde kullandığımız ortaya çıktı.

Tahta kaşıklar kullanımları metal kaşıklara göre daha sağlıklı sayılan mutfak gereçleridir. Sağlıklı olmalarından dolayı sıklıkla kullanılan ve özellikle demir döküm tavalar ile teflon tavalarda hazırlanan yemeklerde çizilmeyi önleyerek kolaylık sağlayan tahta kaşıkları yıllardır yanlış kullandığımız ortaya çıktı. 

YILLARCA YANLIŞ KULLANMIŞIZ

Tahta kaşıkların sağlıklı yapısı her ne kadar yemeklerimizin hem hijyen seviyesini hem de tadını korusa da tahta kaşıkları yıllardır yanlış şekilde kullandığımız ortaya çıktı. Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar tahta kaşıkların kullanımında yapılan bir hatayı ortaya koydu. İşte tahta kaşık kullanırken yapılan hatalar ve sağlık üzerindeki zararları:

Tahta kaşığı yıllarca yanlış kullanmışız! Meğer tahta kaşığı böyle kullanmak zehir saçıyormuş da haberimiz yokmuş - Resim : 1

DETERJAN İLE YIKAMAK

Tahta kaşıkların bulaşık makinesinde deterjan ile yıkanması yapılabilecek en büyük hatalardan biri sayılıyor. Bulaşık makinesinde yüksek sıcaklıklar kaşıkların çatlamasına ve pürüzlü bir yapıya dönmesine neden oluyor.

Deterjan ve bakteri artıkları ise bu çatlaklara yerleşerek kaşığı kullandığınızda yemeklere ve bu şekilde vücudumuza geçiyor. Bu nedenle rahta kaşıkların makinede yıkanmaması gerekiyor.

Tahta kaşığı yıllarca yanlış kullanmışız! Meğer tahta kaşığı böyle kullanmak zehir saçıyormuş da haberimiz yokmuş - Resim : 2

UZUN SÜRE KULLANMAK

Tahta kaşıkları çoğu kişi uzun yıllar boyunca kullanıyor. Bunun sorun oluşturmayacak ir kullanım biçimi olduğu düşünülse de aslında tahta kaşıkların bu şekilde kullanılması bakterilerin oluşmasına neden oluyor.

Tahta kaşıklar zaman içerisinde deforme oluyor ve bakteriler kaşık yüzeyinde ürüyor. Bu nedenle deforme olan kaşıkları atmak gerekiyor. 

Tahta kaşığı yıllarca yanlış kullanmışız! Meğer tahta kaşığı böyle kullanmak zehir saçıyormuş da haberimiz yokmuş - Resim : 3

SOĞAN VE SARIMSAKTA KULLANMAK

Tahta kaşıkların soğan ve sarımsak gibi koku keskin kokularını yüzeyler üzerine bırakan gıdalarda kullanılması da yanlış bir kullanım çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum da diğer tariflerde istemeden de olsa soğan ve sarımsak kokusu almanıza neden olacak.

Tahta kaşıkları eğer soğan ve sarımsak üzerinde kullandıysanız mutlaka limon ile ovalayarak kokuyu çıkarmalısınız.