"SUV'lardan daha fazla otopark ücreti alınsın!"

Otomobil Otomobil haberleri Fransa
"SUV'lardan daha fazla otopark ücreti alınsın!"
Fotoğraf: DepoPhotos

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, elektrikli scooterların yasaklanması konusunda elde ettiği zaferin ardından yeni bir sokak hedefine yöneldi: SUV'ler.

Paris'i yeşile bürüyen kadın olarak tarihteki yerini almak isteyen Hidalgo, yeni bir şehir referandumu sözü verdi.

BBC'nin haberine göre, önümüzdeki Şubat ayında yapılacak oylamada, spor araçlar olarak adlandırılan araçların park ücretlerinin artırılıp artırılmayacağı görüşülecek.

Eğer geçtiğimiz Nisan ayında yapılan e-scooter referandumu bir şey ifade ediyorsa, belediye başkanı kolay bir zafer daha kazanacağından emin olmalı.

O referandumda seçmenlerin sadece bir kısmı sandığa gitmişti ve bunların büyük çoğunluğu da e-scooter'lardan nefret eden insanlardı.

Hidalgo, SUV'lar konusunda, Paris'te yaşayanların bundan etkilenmeyeceği sözünü verdi. Her halükârda, SUV ve genel olarak otomobil sahipliği, başkentin 20 bölgesi veya ilçesi içinde nispeten düşük. Dolayısıyla muhalefet asgari düzeyde olacak gibi görünüyor. 

Daha ziyade, yüksek park ücretlerinden en çok rahatsızlık duyanlar, iş ya da eğlence için Paris'e SUV araçlarıyla gelen banliyö sakinleri. Ne mutlu ki, onlar oy kullanmayacaklar.

"SUV'lardan daha fazla otopark ücreti alınsın!" - Resim : 1

MUHALEFETİN HEDEFİNDE

Bu arada, Anne Hidalgo'nun Ekim ayında Güney Pasifik'teki Yeni Kaledonya ve Fransız Polinezyası'na yaptığı iki haftalık gezi nedeniyle muhalefetin hedefinde.

Ziyaretin ilk yarısı sözde resmi bir iş içindi, ancak 21 Ekim'den itibaren Polinezya adası Raiatea'da yaşayan kızını ziyaret etmek için kaldı.

Belediye başkanlığı, gezide uygunsuz bir şey olduğuna dair sert bir yalanlama yayınladı. Resmi ziyaretlerin kişisel nedenlerle uzatılmasının kabul gören bir uygulama olduğu ve Hidalgo'nun ziyaretinin ikinci bölümünün yanı sıra dönüş uçak biletini de ödediği belirtildi.

Resmi olarak ziyaretin amacı ilk olarak Paris 1871 komününden sürgün edilenlerin gömülü olduğu Yeni Kaledonya'daki bir mezarlıkta saygı duruşunda bulunmaktı. Mezarlığın masrafları Paris şehri tarafından karşılanıyor.

Daha sonra Fransız Polinezyası'na geçen Belediye Başkanı ve beraberindekiler, gelecek yıl Paris Olimpiyatlarında kullanılacak olan Teahupo'o'daki ünlü sörf noktasını görmeden önce yerel seçilmiş yetkililerle bir dizi toplantı yaptı.

Ancak ziyaretin doruk noktası olan bu an, yeni bir Olimpiyat izleme platformunun çevresel maliyetine ilişkin yerel protestolar nedeniyle hiç gerçekleşmedi.

Gezinin çevresel maliyeti de gözden kaçmadı. Muhalefet meclis üyesi Nelly Garnier, "Paris'e gelmek için arabasını kullanmak zorunda olan bir hemşireyi ya da inşaatçıyı hedef gösterirken, aynı zamanda bir uçakla 30.000 km uçmanın gerekli olduğunu açıklamakta ciddi bir ahlaksızlık var" dedi.

Kaynak: Ajans Bizim