Son Tazmanya kaplanına ait kalıntılar dolapta bulundu

Yaşam Haberleri
Son Tazmanya kaplanına ait kalıntılar dolapta bulundu

Bilinen son Tazmanya kaplanının kalıntıları, Avustralya'daki bir müzenin dolabında bulundu. Kalıntıların 85 yıldır kayıp olduğu düşünülüyordu.

 Dünyanın bilinen son Tazmanya kaplanının (thylacine) kalıntıları bulundu.

1936 yılında Hobart Hayvanat Bahçesi'nde hayatını kaybeden kaplan, ölümünün ardından Avustralya'daki yerel bir müzeye verildi. Derisine ve iskeletine ne olduğu bilinmeyen hayvanın cesedinin atıldığı düşünülüyordu.

BBC'nin haberine göre, yeni araştırmalar kalıntıların başından beri Tazmanya Müzesi ve Sanat Galerisi'nde olduklarını ve korunduklarını ortaya çıkardı. Kalıntıların bulunamama sebebinin, uygun kataloglandırma yapılmaması olduğu öğrenildi.

Türlerin neslinin tükenmesiyle ilgili bir kitap yayınlayan Robert Paddle, "Yıllarca birçok müze küratörü ve araştırmacı, 1936 yılından kalan hiçbir thylacine materyali kaydedilmediği için kalıntıları bulamadı. Çöpe atıldığını düşünüyorlardı" dedi.

Suratı köpeği andıran ve kürkünde çizgiler bulunan Tazmanya kaplanının nesli aşırı avlanma nedeniyle tükenmişti. Geriye kalan son kaplan, 1936 yılında Hobart'taki Beaumaris Hayvanat Bahçesi'nde hayatını kaybeden ve kalıntıları yeni bulunan bu kaplandı.

Kaynak: Haber Global TV

Tazmanya kaplanı Avustralya