Sincan Hayvanat Bahçesi'ne yeni üyeler katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Hayvanat Bahçesi'nde dünyaya gelen beş rakun, pamuk başlı tamarin maymunu ve iki Ankara kedisi ziyaretçilerini bekliyor.

Sincan Hayvanat Bahçesi'nde doğan beş rakun, bir pamuk başlı tamarin maymunu ve iki Ankara kedisi yavrusundan sonra hayvanat bahçesindeki hayvanların sayısı 815'e yükselirken, hayvan türü de 65'e ulaştı. 

YAVRULAR BAKICILARIN GÖZ BEBEĞİ OLDU

Doğal yaşamı desteklemek amacıyla nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan rakun, pamuk başlı tamarin maymunu ve Ankara kedi yavruları bakıcıların göz bebeği oldu. Barınaklardaki hayvan türlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikte gerekli genişletme, bakım-onarım ve zemin düzenleme çalışması yaptıklarını belirten Sincan Hayvanat Bahçesi yetkilileri, "Nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına almak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunu sağlayabilecek donanıma ve B sınıfı ruhsata sahibiz. Hayvanat Bahçesi'ne 6 ay önce gelen pamuk başlı tamarin maymunundan ilk kez yavru almanın sevincini yaşıyoruz. 5 tane de yavru rakun dünyaya geldi. Hepsi birbirinden sağlıklı. Yeni doğan yavrulara vatandaşların ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Ankaralıları ve Ankara'yı ziyarete gelen tüm vatandaşlarımızı Sincan Hayvan Bahçesi'ni ziyaret etmeye davet ediyoruz" dedi. DHA

rakun Ankara Büyükşehir Belediyesi