Hamuru balon gibi şişirmek için deneyin! Puf puf kabaran hamur elde etmenin püf noktası meğer buymuş
Evlerde poğaça ve açma gibi hamur işleri hazırlarken mayalanan hamurların iyice kabarması gerekir. Ancak bazen beklenen kabarıklığın elde edilmesi oldukça zordur. Hamur kabartmak için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Bu yöntemler ile hamurlarınız balon gibi şişecek.
Evlerde hazırlanan poğaça ve açmalar çoğu zaman dışarıdan alınanlar kadar yumuşak ve kabarık olmaz. Bunun nedeni ise hamurun yeterince iyi şekilde mayalanmamasıdır. Hamur mayalarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Sizler de b yöntemlerden yardım alarak hamurunuzun çok daha iyi mayalanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Hamur mayalamanın püf noktası olan doğal yöntemler ve yardım alabileceğiniz pratik bilgiler ile hamurlarınız adeta balon gibi şişerek mayalanacak. Yemek tarifleri içerisinde hamur mayalamanın püf noktası sayılan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor: