Salih Memişoğlu cinayetinde 1 şüpheli tutuklandı

İstanbul Çekmeköy
Salih Memişoğlu cinayetinde 1 şüpheli tutuklandı

İstanbul Çekmeköy'de bir hayvanat bahçesinde, kamuoyunda metafizik uzmanı olarak bilinen Salih Memişoğlu'nun da olduğu 2 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi de yaraladığı iddia edilen şüpheli Mustafa Öztürk, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Çekmeköy'de bulunan bir hayvanat bahçesinde meydana gelen silahlı saldırıda aralarında alacak verecek olduğu iddiasıyla olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Mustafa Ö. ile şüphelinin olaydan sonra kaçmasına yardım ettiği öne sürülen 2 oğlu Ensar Ö. ve Bayram Ö. ile akrabaları Satılmış G. ve Mehmet G. adliyeye sevk edilmişti. 5 şüpheli isim, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirilmişti.

SAVCILIKTAN 4 ŞÜPHELİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyeye getirilen 5 şüphelinin savcılıkta ifadeleri alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 5 şüpheliden Mustafa Ö., Mehmet G., Ensar Ö. ve Bayram Ö. tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken diğer şüpheli olan Satılmış G. savcılık tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 4 şüphelinin mahkemedeki sorguları sonrası mahkeme, Mustafa Ö.'nün 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Geri kalan 3 şüpheli ise mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Çekmeköy, Çatalçeşme Mahallesi 30 Ağustos Caddesi üzerinde salı günü saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda Salih Memişoğlu ve Ömer Faruk Zengin uğradıkları silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay sırasında Osman Özgölet adlı kişi de ağır yaralanmıştı. Polis ekipleri olayın, hayvanat bahçesinde daha önceden işletmecilik yapan Mustafa Öztürk tarafından gerçekleştirildiğini tespit etmişti. Şüpheli Mustafa Öztürk'ün emniyet ifadesinde suçunu itiraf ettiği öğrenilmişti. 

Kaynak: DHA

Salih Memişoğlu İstanbul Çekmeköy