Portakallı Islak Kurabiye tarifi! Portakallı Islak Kurabiye nasıl yapılır?
Gündüz kuşağının rekortmen yapımı Gelinim Mutfakta'da bir hafta finali daha geldi çattı. Haftanın son bölümüne start verilen yapımda bugünün ödevi Portakallı Islak Kurabiye oldu. Peki, ağızda dağılan kıyır kıyır portakallı ıslak kurabiye nasıl yapılır? İşte portakallı ıslak kurabiye tarifi...
Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un yine de kontrollü koyun
Şerbeti için
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için. Portakal suyunu uygun bir tencereye alıyoruz şeker ekleyip ocakta kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Hamuru için. Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz ılıdıktan sonra portakallı şerbete batırıp her yerini ıslatıp tepsiye diziyoruz
- Bütün kurabiyelere aynı şekilde ıslattıktan sonra servis tabağına alıp servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: Haber Global TV